Dagens ridpass=)

Vart ska jag börja tro...hmm...Kan börja med att säga att det gick fortare att fånga henne idag, men de gick så mycket värre när jag skulle sadla idag, fick höja rösten sammanlagt 3ggr för att hon måttade 3 sparkar mot mig, visserligen var det från sidan med ena bakbenet, men det tolereas inte, måste få bort den ovanan, det går an med mig, men vill inte att de barn som egentligen äger henne får en fin spark precis!

Men efter de när hon lugnade sig fick hon lite klappar och en liten på sig att lugn sig, sen gick det bättre, dansade lite i sidled men efter en bestämd tillrättavisning med rösten men inte lika hög som när hon sparkade stod hon snällt still.
Fast hon högg mot mig när jag drog sadelgjorden men det sket jag stort sett i, bara fråga om hon tänkte äta upp mig, men sista gånge vända jag på huvudet och kollade surt på henne, då slutade hon.

Sen själva ridningen, tja både super och icke super, haha.
De mesta gick som på räls tills galoppen i slutet, planerade att galoppera ca 3 språng men tro ni inte hon hinner göra en sån där riktigt b-ponny bakutspark så jag får mig en flygtur, efter de när jag tillrättavisar henne genom att hålla om mer med benen och dutta på henne med spöt blev hon så uppstressade, men provade galopp i andra varvet, men då kortade jag upp tyglarna ordentligt men då flög vi bakåt, hehe, så efter de blev de bara trav och skritt övergångar så hon lugnande sig och inte lär sig att när jag rider henne så blir det bara stress.

Men nästa gång ja ska rida henne, dvs på torsdag så tar jag nog och longerar av henne lite energi först, sen så kommer jag rida lite i trav sen blir det att säga åt henne på skarpen att hon ska sluta bocka som en idiot när hon får galoppskänkeln, det är en ful ovana som kan leda till att hon fortsätter direkt när det blir galopparbete, hon ska kunna galoppera utan att leka rodeo-ponny eller tycker ni inte det?

Aja, för övrigt var hon underbar, så är faktiskt riktigt nöjd om man räknar bort att hon testar och bockar men de skiter vi, man ska vara positiv så mycket som det bara går:)

100831

Tjoho! Fick låna min handledares dator eftersom hon är tjänstledig och jag behöver komma åt kommunens gemensama bilder. Och privata datorer som är anslutana till deras internet kommer inte åt dem så nu sitter jag här.
Hon har en HP laptop som dator som man kopplar ihop med skärpen med en slags dockningsgrej.
Fast de fanns bara Safari och Internet Explore, men allt annat än IE säger jag så det går utmärkt med Safari!
Nu babblar jag massa igen, hehe men dagen verkar bli den lugnaste på hela praktiken än så länge.
Hahah, annars ska jag försöka ta mig ut och rida igenom Sora och Lisa, får se om de är lika odrägliga idag som i söndags.
Har även en enkel bloggdesign till salu, mer info kommer på fotobloggen.
Annars så händer inte så mycket mer, ska försöka plugga lite körteori nu på luncherna som är kvar...har totallt failat när det gäller att plugga på det...!
Något mer jag också behöver träna på är japanaskan...men det blir lite svårare för jag har ju den hemma, orkade inte ta med det hit precis.
Nu har jag inget mer att säga för stunden, kommer säkert på något under dagen:)

Spelar Wii

Hejsansvejsan, jag spelar wii, behöver röra lite på mig...10x mer än vad jag gör redan(enligt mamma).
Hehe, ingen kondis men det får man väl ta...ska väl ta och börja rida 2 ponnyer till och från, ska bara lyckas, är så bekväm nu för tiden, dvs jag sitter hellre framför datorn, haha!

Duktigt av mig, tänk att jag tog hand om en ponny i 10 månader 7/7 dagar i veckan förut, vilken kondis jag hade då mot nu iaf! Upplever ni också att ni har blivit mer bekväm sen ni kom över tonåren eller har det blivit bättre hos er?
Jag är bara bekväm, men jag kan, lovar, de har jag märkt rätt många gånger bara det att jag inte har tappat intresset efter ett tag...hehe jag kan inte hålla på för länge med samma grej känner jag...är inne i en sån period just nu, inte bra men den håller på att försvinna så det är bra.

Haha, och sjukt aktiv är jag med bloggandet, ibland hör jag att det är en liten fjortis grej att blogga men det tycker jag inte! I så fall är de vuxna jag följer "fjortisar" och hur dumt låter inte det???
Aja, det tar jag en annan dag, dags att fortsätta träna lite:)


Vad tänker människor med?

Seriöst, aaah, måste skriva av mig lite, blir så sur!
Läste just på twitter att en av min idolers familj har blivit attackerad av anti-fans, dvs fans som verkligen inte gillar en...Men vad har de för anledning till att ge sig på en oskyldig familj??!

Usch, tycker verkligen inte om hur anti-fansen i korea tänker! Undrar hur många gånger det har hänt egentligen en idol i korea som fått sin familj utsatt för saker som fansen inte gillar om en själv...
Jag förstår inte poängen, värsta utpressningen ungefär som har betydelse; "Om du inte slutar kommer vi att terra dig och din familj tills du slutar!!!"
Alltså visst, jag gillar inte heller vissa artister i världen men inte ger jag mig på ens familj och artisten i frågan bara för att jag inte gillar h*n!

Vi människor är inte perfekta, vi gör våra misstag men det betyder inte att vi inte får göra vad vi verkligen drömmer om och vill!!! Om en männsika har en slags personlighet och singa egna sätt, ska inte betyda att man har en anledning till att utsätta släkt och artisten i frågan för fara eller hur det nu kan sluta.
Desamma gäller väl flickvänner/pojkvänner, borde inte vi fans vara glada över att de hittar någon som tar en som en vanlig människa som inte är kändis och älskar en för den man är utanför sitt arbete?
Visst, jag har världens crush på denna idol men jag skulle bli så glad för att han hittar någon som inte bryr sig om fansen och väljer att finnas vid hans sida när han behöver det som mest och ger honom massa positiv energi som gör att han orkar med den stress han får utstå!

Nu så, skrivit av mig lite, undrar om någon orkar läsa detta, hehe.
Nej nu kurrar min mage, så lunch dags:)

100830

God morgon, tröött och ont i skallen, lagomt rolig början på veckan.
Sitter nu här igen, på praktiken med jackan på som jag inte har tagit av mig än...
Ska packa påsar, skicka iväg 20 böcker...det är vad jag vet som händer.
Kommer även redigera bilderna som jag tog i lördags, orkade inte igår och så red jag ju, hihi.

Fast om jag orkar rida idag får vi se, är inte direkt pepp idag!
Nej usch nu blev jag depp, måste pigga till mig och det här inlägget...hmmm...
Jag ska jobba och få pengar ihelgen, haha och dessutom är jag ledig på torsdag, yay!

..............................

Det var nog det jag hade och säga, bytt handledare, det är de ända ändringen för min första slutade i fredags...
Men dags och jobba, eller hämta vatten och ta en alvedon så huvudet funkar normalt, byebye:)

En liten hemlis

Haha, sitter och retas lite med Danai Doverholt om vad hennes överraskning blir.
Älskar att retas, speciellt när det gäller överraskningar, huhu.

Annars kan jag säga att jag planerar för 3 hästtävlingar till, sen är det slut för säsongen!
Tråkigt men behöver nog det, sista året och allt, inte lätt...inte lätt!
Plugga till körkortet, varför började jag när jag behöver det som mest?!

I alla fall, på tal om hemlis, jag kommer nog kanske skicka iväg mer än en överraskning till olika människor, haha undrar om det blir omtyckt, få överraskningar av mig lite sådär spontant...jag tjänar absolut egentligen på det, men bara för att jag är bäst och snällast tänker jag skicka lite överraskningar till människor!

Aja, ibland är man väl för snäll och jag slår lite två flugor i en smäll, haha, ni borde förstå vad jag kommer hitta på men roligt är det eftersom jag inte direkt pratar med så mycket människor, fast detta kanske kommer leda till lite nya bekantskaper, vem vet?

Nej nu ska jag vara lite allmänt konstig som jag alltid är och se på Yu-Gi-Oh 5D avsnitt 13, hahahaha!
Sen blir det sängen, praktik som väntar imorgon och kanske en till ridtur på Sora och Lisa, de behöver röra på sig och nu när jag är hemma i tid och allt och har all energi i världen!
Hihi, men skriver minst två inlägg imorgon, bäst med en praktikplats där man får sitta vid datorn och arbeta!:D

Dagens ridpass=)

Hahaha vart ska jag börja, det tog mig typ 20 minuter innan lilla Sora lät mig sätta på henne grimman, men hon är väldigt osäker och känslig så jag bestämde mig för att bara vänta ut henne.
Sen var det bara att borsta och det gick bara bra.

Och till slut sadlade och tränsade jag, gick till ridbanan och satt upp.
En aning skillnad mellan Forest och Sora kan jag säga, haha!
Eftersom hon har varit lite busig skrittade vi fram på halvlånga tyglar, sen skrittjobbade vi 5 minuter efter det så började  plocka upp formen en aning och när vi började travjobba höll jag på att få en flygtur men satt kvar, hehe.
Efter de tog vi en paus, ville inte tvinga henne och göra henne ännu surare för hon verka brunsta och hon är inte igång så det blev lite drygt enligt henne när jag kom och satt lite press på henne även om jag känner att det finns mycket mer att plocka fram!

Men det blir spännande och se vad vi kan göra med den där ponnyn, ska ut snart igen och rida och då ska jag rida med några cm högre hand så hon inte kan dra ner huvudet och bocka, och efter de får vi se, ska väl ta och rida Lisa också, men kan säga att det var roligare att rida Sora, lite mer nerver i Sora och mycket större resultat när man väl får svar!

Lisa var odräglig, sprang med huvudet mestadels i himmelen och när ja täntke galoppera på grusvägen vägrade hon så det blev bara skrittjobb på vägen.
Fast när hon väl går ner och jobbar rätt så är hon jättefin men pigg och odräglig, haha!
Så kan man summera att både vara småsura och jävlades, så inget överdrivet roligt ridpass, hoppas det kommer gå bättre nästa gång!:)

Global champions tour 2010

Tjoho, klockan är 00.54 och jag sitter framför tven och kollar på global champions tour i hästhoppning!
Jag som planerade att lägga mig i tid men så blev det inte precis, haha.
Plågar stackars Olivia samtidigt på msn, pratar hela tiden, lilla busiga jag.

Marco Kutcher leder sammandraget, men det blir spännande nu när Marcus Ehning gick vidare till omhoppningen och inte Kutcher, jag hejar personligen på Marcus Ehning, men Edwina får såklart också vinna, för hon har nog en liten chans att ta hela sammandraget.

Kan tillägga att pengapotten inte är dålig, 1 miljon kronor i prispengar till 1:an!
Ibland önskar man att man kunde vara ett underbarn och vinna så mycket pengar, eller hur?!

Nu börjar omhoppningen med Ellen Withaker, felfri änså länge!
Haha men rev ett hinder, men helt okej, hon är ju inte så meriterad precis.
Nej nu ska jag sluta skriva och koncentrera mig på hoppningen, sen är det sängen!:)

Suttit och kollat på tutorials

Yes, om hur man trollar bort lite saker med nya maskningsmetoden osv.
Riktigt roligt, lyckades till en viss del men fick inte bort alla konturer...
Haha men roligt var det och nu ska jag laga mat, sen äta den och sen är det konsert + jobb som väntar resten av kvällen.

Kommer fota en hel del ikväll så det kommer väl lite bilder senare ikväll...runt 10-11 menmen.
Något annat som händer ihelgen är att jag ska rida till en liten busig ponny, haha undrar om jag får en flygtur, det var över ett år sen senast jag flög av så kanske på tiden eller med min stora tur, haha!
Nej nu måste jag skynda mig lite, skriver hur det gick ikväll:)

Greato desu ne

Tja, vaknade 10, gick upp 11.30, åt upp en halv pizza till frukost och nu sitte jag här, framför datorn och har precis sett en videoblogg med Michaela D och Rebecka Porse Schalin.
Det var sjukt rolig, de verkar vara sånna härliga människor och Rebecka är så grymt duktig på att rita och måla i photoshop!

I alla fall nu sitter jag här, är galet pigg, haha sovit 10 timmar så ni kan gissa vad energi jag har nu!
Men idag händer följande, Konsert 17.30, fota på kulturnatten och bara flumma!
Det lät roligt va? Nej men alltså jag är som sagt en person som inte har många vänner alls så denna helg blir väl som de flesta att spendera i min ensamhet med familjen, jag har jämnt haft det såhär så inget att oroa sig över.
Sara är dessutom sjuk och Linnea är i Karlstad, så kanske får kolla om jag kan få någon att fota med mig idag!

Nej nu ska jag föra över bilderna syrran tog med min kamera på henne och hennes kompis så jag kan få radera de där fjortisbilderna på kamera, hehe.
Nu när jag har en soft praktik kommer jag bli väldigt aktiv, som jag anser är väldigt duktigt av mig som inte har något liv eller något egentligen att skriva om, så tills vidare, mata ne~:)

Första veckan på APUn var...

Helt okej, kändes barabra eftersom jag redan har varit där.
Inte lika mycket fotande precis så det är faktiskt helt okej, lite tråkigt att fota varje dag...
Har haft lite olika saker att göra, nästa vecka blir det mer saker misstänker jag.
Hihi annars blir det bäst, ledig på torsdag dessutom!

Och nu ska det lekas eller redigeras i photoshop, byebye:D

Olalala

Hihi nu är min design klar på fotobloggen, tog mig mer än tre dar! Haha ändå är den inte lika krånglig som många andras designer som jag följer, förstår inte hur de orkar, haha!

Nej nu ska jag duka inför pizza ätandet med moster och alla småkusinerna + syrran och hennes pojkvän:)


100827

Hejsansvejsan, precis tillbaka kommen från Garpenbergs dagis.
En massa söta ungar träffade jag, cyklade även på en tre hjuling eller vad de nu kallas.
Tog även en hel del kort när de var ute och lekte på gården meddan jag väntade på att fota när de skulle äta i nya matsalen.
Hehe, det blev riktigt bra bilder enligt mig och nu har jag även lärt mig att flytta på fokuspunkten!
Haft kameran i lite mer än 1½ år och upptäckte idag att jag kunde flytta på fokuspunkten i punktfokuseringen i kameran, haha duktigt va?!
Nej nu ska jag redigera bilderna och skicka över de till Hedemora Bostäder, i alla fall bilder från matsalen:)

Ahahaha

Alltså har jag fått sockerkick eller vad? Känner mig hemskt flumm, inte bra, inte bra!
Jag borde sova men det är ingen idé att prova förän syrran har varit in i badrummet och allt klart.
Huhu, flumm....Flumm! Imorgon drar jag till Garpenberg, kul liv?
Knappast, men Hedemora Bostäder vill att jag ska fota när skolbarnen äter i matsalen i "centrum".
Inte för att jag fattar varför jag ska fota när barnen äter...

Och eftersom jag är så "pigg" och flumm och övertrött ska jag börja koda lite mer på min design till fotobloggen, sen lär jag väl få för mig att fangirla över asiater igen...normalt va?!
Haha nej, men nu får ni stå ut med detta konstiga, flummiga inlägg, vad gör man inte när man är sjukt övertrött...
Nej nu ska jag koda tror jag, fortsätta lyssna på disney och sen sängen, byebye:)

Veckans ridlektion

Vi hoppade och det gick väl sådär, ringrostig och ingen kordination på kroppen, haha.
Fast jag satt kvar, ponnyn skötte sig riktigt bra förutom att det var väldigt roligt, stod inte still och det gick lite fort över travbommarna, hihi!

Var mest markarbete med en studs och galoppbommar med ett kryss efter och absolut inge höjder!
Vi hade en ny med oss i gruppen, minns inte vad hon heter men hon red Tamlin.
Och nu ska jag vara lite elak och säga vad jag fick för första intryck, självklart kan det ändras, har bara sett henne rida en gång och det tydligen väldigt längesen hon red senast så det kan bara bli bättre!
Hur som helst blev lilla söta Tamlin väldigt på tårna och stod inte stilla osv och för att få han att skärpa sig sparkade hon honom rakt i magen! Ni vet en sån där ponnyspark som man kan se småbarn göra på ponnyer som inte går framåt fast hon har ju lite mer styrka och koordination i benen så det var en riktigt spark, och fort gick det!
En gång skrämde hon nog livet ur ridläraren för hon bara skakade på huvudet och japp...det var lite flängigt och väldigt hetsigt enligt mig!
Hon drev på som om han hade varit jätteseg men han är ju så pigg i hoppningen som det är så nej, jag gillade inte hur hon red Tamlin där man ska vara lugn och stilla i ridsättet, men icke så nicke, här skulle det gå undan!
Smakade gjorde hon också och man verkligen såg hur hon tog i när hon fattade galopp, så han blev lång och allt...
Usch nu känner jag mig elak, hoppas hon blir lite lugnare till sättet osv...annars blir det jobbigt känns det som.

Ny häst har vi fått också, ett skäck-sto, såg henne bara ute i hagen och kommer ej ihåg namnet.
Fast nu försvann jag helt från ämnet! Eller inte riktigt men jag tycker både jag och ponnyn gjorde det bra eftersom det var första gången vi hoppade tillsammans på ca...2-3 år!
Menmen, får se om det blir Forest hela den här terminen eller inte, misstänker det!
Nu ska jag fortsätta jobba på praktiken och allt, byebye:)

Sitter och kopierar...

Över en powerpoint presentation till x-antal usb-minnen just nu! Allts tråkigt värre men piggar upp situationen med att lyssna på DBSK...Fan vad jag saknar dem! Ni får ursäkta språket, men det blir lätt så när man är uttråkad och är trött som ja vem vet vad.
Och för de som har märkt det så håller jag på med min lilla design till fotobloggen, och designen ser ut som någon bara har satt in lite koder lite random men det får man ta eller hur.

Allt kan inte bli perfekt på en gång, men ska fortsätta på den på min testblogg där jag började men satt in den först förändringen igår, men det krånglade så fick ändra och ha mig, men ska försöka komma lite längre idag!
Nej nu ska jag se till att bli klar...eller rättare sagt försöka bli klar med så många som möjligt idag!
Hehehe, kommer skriva ett litet inlägg om gårdagens ridlektion, men ni får vänta lite, gör det antagligen på lunchen eller senare i eftermiddag:)

Lite busig

Hahah kan man nog säga att jag är, sitter och chattar på praktiken när ja dessutom håller på att packa påsar!
Men ibland kan man inte låta bli, speciellt inte när man pratar med någon man inte har träffat på 10 år.
Tog tag i det och började prata idag med henne, och ångrar jag det?
Nej, absolut inte, nu vill jag verkligen träffa henne...det är nog faktiskt bokstavligen 10 år sen vi träffades sist.

I alla fall så åt jag thaimat till lunch och självklart när jag var som hungrigast så hörde hon som stod i kassan fel och gav mig fel först så jag fick vänta ännu längre på maten!
Duktigt jag känner mig...not!
Varför händer detta mig??? Hahaha detta blev flummigt, förlåt!
Nej nu är det dags att börja arbeta igen:)

Lite busig

Hahah kan man nog säga att jag är, sitter och chattar på praktiken när ja dessutom håller på att packa påsar!
Men ibland kan man inte låta bli, speciellt inte när man pratar med någon man inte har träffat på 10 år.
Tog tag i det och började prata idag med henne, och ångrar jag det?
Nej, absolut inte, nu vill jag verkligen träffa henne...det är nog faktiskt bokstavligen 10 år sen vi träffades sist.

I alla fall så åt jag thaimat till lunch och självklart när jag var som hungrigast så hörde hon som stod i kassan fel och gav mig fel först så jag fick vänta ännu längre på maten!
Duktigt jag känner mig...not!
Varför händer detta mig??? Hahaha detta blev flummigt, förlåt!
Nej nu är det dags att börja arbeta igen:)

100825

God morgon, det är en trött Li som nu har anlänt till sin praktik. Satt uppe igår och kollade på världens sorgligaste japanska drama! Uhuhu, jag grät och hade mig, trodde jag skulle väcka hela huset, hahah!
Draman handlar om en tjej som inte kan vara ute på dagen, hennes kropp kan inte skydda sig mot UV-ljus och liknande så hon får bara gå ut på natten och sitta inne på dagen.
Fast det är inte viktigt, jag har ett "jobb" och sköta nu.

Idag ska jag leta på olika evengemang och försöka ta mig in på rådhusets internet så jag kommer åt alla deras bilder som ska taggas och läggas upp på internet och en bildbank.
Fast lite krångel med internet så nu ska jag leta evengemang som Hedemora Kommun annordnar, eller rättare sagt som olika "företag" annordnar som är öppen till hela kommunen, dvs evengemanget ska ha koppling till Hedemora Kommun. Inte att PRO ska ha något eller ridklubben annordnar något för medlemmar osv.

Det är nog det som kommer hända på jobbet idag, annars ska jag rida, men innan blir det hem och sova lite + äta, kommer trilla av...så trött är jag!
Får nog svälja en alvedon för när jag är så här trött kommer jag få sån huvudvärk och ja...skulle behövt socker i mig just nu!
Aja, dags att börja då, hoppas ni har haft det bra:)

P.S Stina: De har kontaktat mig redan, men måste läsa manuallen och se om jag förstår och det låter rimligt.
Så det är upp till mig nu om jag vill ta jobbet eller ej! D.S

Borlänge fotoklubb

Ja, vad ska jag säga...inte precis som jag trodde det skulle vara!
Bara massa gubbar och ingen av de försökte få oss att bli medlemmar, övertyga oss att de var den bästa fotoklubben, så nej, aldrig mer gå dit igen!

Jag får klara mig själv...det har gått bra fram tills nu så jag kan nog klara mig som sagt.
Annars har dagen varit helt okej, fotade när P4 var i Hedemora och hade valdebatt med lite olika människor från Hedemora och lite politiker.
Hahaha blev en del kort kan man säga, även om det bara varade under en timme.
Och självklart så bestämde sig himlen att öppna sig! Trodde vi skulle regna bort osv.
Nej jag har verkligen inget vettigt att säga..eller jo jag vill ha min D90 så jag kan göra någolunda bra vbloggar!
Fast min kamera är en bättre filmkamera än syrrans digitala kompaktkamera med filmfunktion, hur skumt är inte det?!

Skulle kunna göra med min webbcamen, men vet inte vart jag ska ställa den, kanske kommer på något.
Aja, ska kolla jdrama nu:)

TaggaTagga:D

Hahaha bokstavligen, jag har suttit och taggat bilder nu som ska upp på webben.
Fast det är bara några av flera hundra misstänker jag, men det får man stå ut med eller hur?!
Annars blir det att tagga för att idag ska jag och Iza iväg och hälsa på fotoklubben som jag berättade i första inlägget idag.

Kan även avslöja att jag håller på med en nu design till min fotoblogg, blir förhoppningsvis klar den här veckan annars får ni gott väl vänta, tror inte ni ogillar den nuvarande så mycket.
Fast jag behöver energi eller socker rättare sagt, är hungrig och jag åt ändå lunch vid 12!
Haha, ibland förstår jag mig inte på min mage.

Uhuhuhu, nu kom min handledare och säger att jag ska fota när radiodalarna ska debattera om valen och jag ska springa emellan och skicka bilderna till radiodalarna så de kan visa online direkt!
Omg, hur ska detta sluta, nu kommer jag bli nervös!
Ihihi...läskigt men spännande, nu kommer de, ska även fota när de ska dricka kaffe med min handledare så måste springa, byebye:)

100824

Sitter här på praktiken, andra dagen, nyanländ och får reda på att det är människa som inte kommer in på bloggen...Skumt för moster och de flesta andra kommer in fast de inte har blogg.
Haha nu gör jag verkligen det jag ska göra...eller inte men väntar på att få tillstånd till intraservern där de har alla bilder som jag ska tagga och kanske ladda upp på internet.

Ska även göra fler etiketter och fota en liten valdebatt i eftermiddag.
Blir även att sticka till Borlänge för att kolla in deras fotoklubb, great!
Något mer som kan hända idag...tror inte det, praktik, sen hem en vända och efter det Borlänge hela kvällen.
Hoppas fotoklubben verkar bra för det skulle vara roligt ansluta sig till en så man kan hitta nya vänner som man kan åka och fota med.
Ojoj, nu har jag skrivit för mycket och för länge, dags att jobba, byeybe:)

Photoshop cs5<3

Åh yeah, Photoshop cs5 here we come! Hahaha det verkar så bra, men behöver nog kolla lite tutorials för att kunna använda det till max, men det ska bli så roligt med det, älskar det redan, haha!
Fast jag vill kunna avinstrallera Photoshop cs3, men dumma datorsnubbe på skolan har gjort så man inte kan göra det så nu sitter jag här med en dator som har 2st! photoshop i sig.
Ni kan gissa på hur lagomt snabb min dator kommer bli allt eftersom...hehe...

I alla fall hittade jag lite speciella bilder bland arkivet från igår i Folkärna, med en rejäl beskärning fick jag en riktig cool bild och så hittade vi lite bus/galenskaps bilder, hehe.
Nej nu ska Li sova så hon orkar med morgondagen, skriver mer från praktiken då, natti:)

Vad har jag gett mig in på?

Hahaha låter värre än vad det är, men jag sitter och letar adresser till massa bolag osv här i lilla Hedemora.
Lagomt kul men det måste göras och jag tar väl alla uppgifter som jag vet inte tar döden på mig eller?
Nu sitter jag här iaf och tänker på vilka affärer och företag som jag ska leta på adresserna till.
Alltså jag kan ingenting om den här staden på det här viset, är helt lost!
Vet knappt vilka jag redan har skrivit ner, lite fail, haha!
Ska ta med mig kameran någon gång och ta kort där jag sitter och hur det ser ut, ni måste ju se mitt fina, stora rum...eller något liknande.

Nu tänker ni säkert, varför sitter hon och skriver blogginlägg på praktiken?
Jo det är så att jag arbetar förtillfället på datorn, har hittat ett oskyddat trådlöstinternet så vad gör en internet och blogg beroende 18 åring, jo hon kopplar upp sig, letar på musik på youtube (playlist) och lyssnar på musik samtidigt som hon jobbar. Fast jag har svårt att koncenterera mig på sånt här en längre tid, speciellt när jag inte vet vad jag ska skriva osv.
Så vad ska jag nu ta mig till...beslutångest here we come! Ska jag skriva ner allt de jag vet eller tänka en längre stund på vilka som kan tänka sig behöva veta om denna Fotobok?
Och nu fick jag med något jag inte har pratat om...eller fick med i förra inlägg, men skriver mer om det senare i veckan om fotoboken, dags att "jobba" igen!:)

APU HT 2010 + veckoöversikt

Hejsansvejsan, sitter på mitt rum på rådhuset i Hedemora där jag har min 4 veckor långa praktik.
Nice värre även om det känns som jag har feber, uhuhuhu....
Hur som helst så skriver jag etiketter med massa adress och det ger mig huvudvärk!
Leta och skriva adresser när man typ har feber är inget roligt jobb!
Hade hellre vilja ut och fota nu när det var fint väder eller vila skallen. Tror jag ska ta och köpa alvedon när jag har lunch och ska köpa mat!

Ska inte klaga men usch, huvudvärk och känningar av feber första dagen, inte bra, inte bra...
Goda nyheter har jag också, fick svar från Equipe idag och de var bara positiva, kommer inte förlora direkt på det så ska prova och jobba för dem hade jag tänkt, sen om det inte funkar märker vi väl.
Har även kanske en beställnings på webbilder pågång och min lön kommer denna vecka så om allt går som det ska så blir detta en helt okej vecka.

Något mer som kommer hända är att det är kulturnatten på lördag och då ska jag ha konsert med musikkåren och även jobba tillsammans med min handledare en sväng.
Kommer få hjälpa till att sälja lite av fotoboken som kommunen har skickat iväg på tryck idag som kommer komma i veckan! Ska bli så spännande och försöka sälja grejer osv, behöver verkligen öva på detta.
Annars så händer inte så mycket mer, ska väl rida på onsdag...hoppas bara jag är frisk, vill inte bli sjuk på praktiken även om det är 4 veckor och inte 3 denna gång...
Nej nu ska jag prova jobba igen även om huvudet är helt borta...
Hoppas ni håller er friska nu och hoppas ni passar på att vara ute i det fina höstvädret!:)

Bloggtrafik.nu

Den hjälper men inte speciellt, beroende på hur ofta du är ute där och samlar poäng annars hjälper den knappt.
Fast jag har hört från andra att vissa kan få jättemånga besökare bara på några klicka...är det bara jag som inte får det? Aja, sån bloggnörd är jag inte men trött däremot är jag!

Så tills vidare, nattinatt:)

DM i hoppning för ponnyer

En nöjd, trött och glad fotograf är nu hemkommen från DM i hoppning för Ponnyer i dalarna.
Lite kallt var det när solen inte var framme och det blåset lagomt mycket...eller inte!
Hur som helst var det riktigt roligt och fota alla duktiga ekipage men jag gör bara massa fel...som fotograf dvs.

Jag tar inte för mig, blir så feg när jag ser andra fotografer som jag vet säljer...kan även bero på att jag blev nekad på samma stället förra året att reklamera mig själv genom lappar!
Så iår när jag såg att två andra fotografer var där vågade jag inte helt enkelt att lägga fram mina visitkort.
Vad har jag för problem?! Tror fan jag har socialaproblem ibland...eller nja inte riktigt så men jag är så feg!
Hatar detta med mig själv, även om det har blivit bättre.

Hur som helst, är jag nu hemma med hela 643 nya bilder på olika ryttare, omhoppningsbilder och porträttbilder.
Får väl ta och passa på att säga GRATTIS till Wilma som kom 2a i LBn och Felicia som blev 2a i DM för kat.B!
Haha fast Shogan tyckte det var skitkul med ärevarv så han lekte rodeoponny och fick av Wilma och tog sig en liten tur, ut från ridbanan och vidare till en trädgård 100m bort från ridbanan.
Tur i oturen att han stannade i trädgården och inte fortsatte vidare för inte allt för långt bort ligger riksväg 70 och där vill man verkligen inte ha en ponny!

Och Södra Dalarnas ryttareförening fick dubbelt upp i DM för kat.D med en 3e plats som Danai på Tango tog beslag på och Johanna Dickfors vann både den öppna klassen och DM!
Stort GRATTIS till alla duktiga ryttare, ni skötte er mycket bättre än jag som bara är feg som borde göra något åt det, men nu ska jag kolla på lite bilder:)

Equipe

Skickade en förfrågan om jag fick jobba åt dem som fotograf, men har ännu inte fått något svar så sitter här hemma och är förväntansfull! Det skulle vara roliga att få arbeta med de, hoppas bara jag blir accepterad.
Nu sitter jag här i alla fall som alltid, framför datorn och kollar på videos.
Fast jag har varit lite duktig och gått med hunden över en timme, slå de ni!
HAHA det vart lite konstigt, men det var skönt i alla fall.

Imorgon bär det av till Folkärna för att fota lite, hoppas jag kan komma in på banan, roligare vinklar och så om nu inte någon annan fotograf är där redan.
Annars får jag väl springa runt hela banan och leta efter rätt vinklar på "fel" sida av staketet.
Fast nu ska jag se klart mina videos som precis har laddat klart, sen blir det sängen, ska vara hos Natte kl.8.30!
Det är hon som kör också, fick körkortet alldeles nyss, så detta blir spännande:D

Under en månad ska jag...

Ha APU i en månad, så ingen skola på en hel månad! Fatta vad nice, gick tre dagar i skolan där vi bara satt och sen så var det slut, inte så tokigt va?!
Nu så sitter jag här vid familjens stationär dator, har smått börjat på en hemsida, dags att lära sig på riktigt, nu ska jag se till att inte ge upp tills jag har fått det resultat jag vill ha!

Hur som helst, jag har även en månad på mig att plugga in ekvationer som jag ska komplettera efter höstlovet.
En till sak som jag ska lyckas med på en månad är att komma på vad jag ska göra för projekt, eller rättare sagt skriva ner vad vi ska göra, plugga körteori och repetera ett helt läsår pluggande av japanska!

Ska även hinna fota en lokal dressyr, på söndag redan blir det att fota DM för ponnyer i hoppning.
Efter DM och dressyren blir det bara en tävling till som jag själv har planerat in.
Sen blir det att koncentrera sig helt på skolan, projektet och körkortet!
Och jag ska fota en tre dagars handbollscup, kommer även att ha konserter osv.
Tror min höst blir rätt tuff och den första månader avgör nog hur resten av året slutar, för under denna månad ska jag se till att få rätt på min sömn, dvs sova minst sju timmar varje natt och få upp kondisen...haha låter inte mycket men allt detta är något som inte blir klart på en timme.

Nej nu ska jag fortsätta på hemsidan jag började med tidigare idag:)

100820

Har i stort sett precis kommit hem från en långpromenad med hunden.
Gick runt hela stan och sen påvägen hem mötte jag Sara och då följde jag henne tillbaks till stan och sen gick vi hem. Det tog oss ca 1½ timme, tog inte tid men tror det i alla fall.
Så vad ska man hitta på resten av dagen tro...jobba, plugga körteori, laga mat, städa lite kanske och prova koda på en hemsida.
Låter rätt okej enligt mig men om det nu blir av vet jag inte...har även planer att hämta min lilla laptop och sätta den här brevid den stora datorn...nördigt men hallå, ibland får man vara det!
Skulle förresten ha åkt till tandläkaren men så duktig jag är tolkade jag anmärkningen med att jag skulle till tandläkaren här hemma men icke så nicke.
Tror ni inte att det skulle ha varit i Falun och det betyder att ja skulle ha tagit bussen som gick 7.10 till Falun men då låg jag i sängen och sova!
Haha ibland är man lagomt smidig så nu har mamma bokad ny tid så 1 oktober får jag komma dit.
Nej nu ska jag laga något gott till mig själv och sen jobba lite:)

Sony Eriksson Experia x10 mini pro [recension]

Här kommer min egna lilla recension på min lilla nya leksak som är ca 1 månad gammal nu.

Display: Alldeles perfekt, fin upplösning även om den kunde ha varit lite bättre i starkt dagsljus, man är tvungen att ha högst ljusstyrkan på för att man ska kunna se riktigt bra annars inget annat.

Androidprogramet: Första gången jag har en sån här mobil men gillar såklart detta program även om det är lite synd att bara programet använder upp hela 26% av batteriet + allt annat i mobilen så räcker inte batteriet så långt som jag vill, lösningen blir väl att sluta använda den så ofta och lyssna på musik osv.

Internet/GPS/Wi-Fi: Helt okej, även om det kan gå lite långsamt ibland även om sidan inte är så stor och tung.
Är annars helt förälskad i detta, riktigt roligt med Wi-Fi i mobilen.

Tangentbordet: Litet såklart med små, fyrkantiga knappar, det enda jag saknar är ctrl-knappen annars är det komplett!

Musikspelaren: Helt okej, önskade att man kunde sätta en låt på repeat utan att den fortsätter shuffla runt på alla låtar. Eller så är det jag som inte hittar den knappen...Fast hörlurarna till mobilen är kassa! Ingen bas för fem öre så det låter inte jämnt så bra...det är det jag irriterar mig mest på!

Kameran: Ja vad ska man säga, att ha en mobil med 5mpx är väl inte så tokigt, riktigt fina bilder och det är ju trots allt "bara" en mobil.

Timescape: Ett väldigt praktiskt program där det kommer upp rutor med oftaste de senaste uppdateringarna på Facebook och Twitter.

Spel: Tråkiga rent ut sagt, det kostar och när man köper den har man bara en kort provtid på spelen, sen får man betala för de.

Sammanfattning: Helt underbar mobil och precis som alla andra mobiler så har den ju sina små nackdelar men den är precis som det står i tester mest inriktad till de som gillar att vara ute på Facebook och Twitter och skriver mycket sms osv.
Med Facebook och Twitter inlagda i Timescape programet som finns i mobilen är det gratis att kolla, men inte att gå in på själva sidan.
Eftersom den är så liten så är knappar och allt väldigt litet, men om man inte bryr sig om det och gillar att skriva mycket meddelande så passar denna mobil alldeles utmärkt.

Det var lite vad jag känner och tycker, och smaken är som baken eller hur? Ni kan ju tycka precis tvärtom eller inte direkt samma vad jag tycker!
Nu ska jag nog göra pannacotta eller se något roligt, hoppas ni gillade den här lite röriga recensionen:)

Veckans ridlektion

Åh herregud, den där ponnyn är ju helt underbar! Formen var precis lika bra i vissa fall fast jag ställde lite mer krav idag och då spända han sig en aning men med lite beröm och bara lugnt pratade och små hjälper lugnade han sig igen! Trodde aldrig Forest kunde gå sähär bra, han bara flöt ut i en skänkelvikning och framdelsvändningarna satt som en smäck. Helt sjukt vad roligt de var, och vilket tramp han fick i en framdelsvändning, jag riktigt kände hur han trampade runt.
Vi började med att skritta fram utan stigbyglar, jobbade med överdriva framdelsvändning där de skulle riktigt vända rund även om de inte skulle stå helt på samma ställe, en blandning mellan framdelsvändning och skänkelvikning.
Haha fast en gång kom jag åt han lite för mycket i höger varvet enligt honom, fast det är han svaga sida så då blev de en liten protest, hihi.
Men formen var där redan från början och han gjorde riktigt snygga galoppfattningar! De sista höll visserligen bara i något språng, men det var för att jag fick han att fatta från kort trav och behöll han i nog en lite för kort galopp för att han skulle ha orkat en längre stund, men sjukt nöjd är jag, ponnyn var helt enkelt bäst den här veckan också!
Fast vi red bara på halva ridhuset...pga det väldigt fina vädret så fick vi dela ridhuset med de som hade Annikaträning idag, gick väl helt okej, men lite trångt men det för man stå ut med!
Men åh, gud vilken känsla jag fick idag, var så härligt, nu förstår jag vad uttrycket "dansa med hästar" kommer ifrån, längesen jag fick en sån här härlig känsla, och han är så sammarbetsvillig den där lilla söta ponnyn, han vill ju så gärna annars hade han inte gått på tygeln två hela lektioner!
Visserligen red jag båda gångerna med Thiedemantygeln(stavning) men jag tror nog han skulle gå precis lika bra utan! Haha eller rättare sagt, kanske inte får den svävande känslan som idag men på tygeln lär han gå och kanske bli en aning starkare men det överlever vi.

Ojoj nu skrev jag världens längsta inlägg men vad gör man inte när en träning gott över förväntan?!
Avslutar innan jag tappar tråden men en liten söt vinterbild på ponnyn som råkar vara Forest!:D

Drar och rider:)

Nu drar jag till stallet för veckans lektion, undrar om jag får Forest igen och om vi får galoppera denna vecka...!XD

Vi ser de regnar...

Inget överdrivet precis...har regnat hela dagen, hemskt!
Nu är jag iaf hemma igen, ska jobbas strax, eller nej det ska det inte...Haha!
Nej innan jag börjar jobba ska jag bara lägga mig i sängen och mysa med musik och min fototidning som kom igår.

Annars har vi bara fått reda på hur projekten ska vara under detta år och sen så fick vi våra loggböcker, nödvändig dag? Haha kan man inte säga, och slut på pengar på mobilen också, bra jobbat Li!
Usch nu ska jag krypa ner under täcket och läsa lite och det slutar säkert med att jag somnar;)

Slutspurten!

Japp, ska bara spara ner de sista bilderna till turistbyrån och bränna över de på en dvd-skiva sen är mitt sommarjobb slut! Känns tråkigt värre, hoppas jag får fota en del på praktiken också.
...
Cirka 20 minuter senare!
Äntligen har jag satt igång bränningen av dvd-skivan med alla bilder!
Pjuu, det tog tid detta men nu vet jag att jag bara krånglade till det för mig, men nu har jag lärt mig något nytt.
I alla fall så ska det borstas tänder och sen är det sängen som gäller direkt, jag har ju skola även om vi bara ska lyssna på när lärarna pratar om vårt projektarbete!
Och om det nu har tillkommit nya läsare så avslutar jag detta inlägg med att säga;
Välkommen och hoppas ni gillar det ni läser:)

100817

Yes, andra dagen avklarad, seg och allmänt tråkig men blev bättre när man pratade med söta Sofia i telefonen som fick stå ut med mitt klagande stackarn!
Iaf så är jag nu hemma, dags att jobba färdigt de sista bilderna, great och imorgon ska jag ner med alla skivor till de och det blir även sista skoldagen på en månad, underbart!

Men dagen bestod av att jag kom till skolan runt 10, började 11 prick, hann inte mer än in i klassrummet innan läraren sa att vi skulle och äta lunch, haha, värt!
Efter maten pratade vi lite om APU:n och studieplanen, när de var klart så gick jag och Linnea till Syon för att prata om saker och ting.

Väl där uppe när vi sökte på buss hem vid 3 så hittade vi ingen, så fast blev man i Falun från 13.40-16.17!
Under den tiden hann vi med att fika, gå omkring på stan och prata med snälla Anki!
Haha, och imorgon ska vi samlas 10 och sen äta...sen blir det inget mer gissar jag så förhoppningsvis är jag hemma till 13 och det är de som man fick reda på om idag.

Nej nu ska det jobbas, jag är så seg på sånt här, så uppdaterar lite med designen under veckan och om det händer något roligt!:)

Första skoldagen avklarad!

Japp, åkte 8.45, kom fram 10.00 och fick sen en liten överraskning med nymålad skola och allt, även lärarrummen hade flyttat på sig så fick springa runt i hela skolan innan man hittade rätt, haha!

Var lite roligt med lite nytt, men nästan 50% av lärarna var utbytta eller hade ersättare för detta läsår pga olika saker. I alla fall, blev inte helt själv, Sara hann iaf med bussen men Linnea glömde bort tiden...Haha typiskt henne!
Fick även Sara att äta thaimat till lunch idag, men vi får inte äta sushi till lunch längre, trökigt värre!
Nu får vi bara mat på Küselska...den maten är okej men det var så lyxigt med tre olika alternativ till maten...kommer nog spendera en del pengar på sushi misstänker jag...!

Så rolig har min dag varit, nu ska jag jobba klart bilderna tror jag...hoppas jag hinner, sen är det sängen:)

Hemma efter en skön dag på hopptävling:)

Tjenahopp, hemma och lite solbränd tror jag. Tävlingen och fotograferingen gick galant!
Hann även fota när ponnyhopplaget tränade lite på tävlingshindrena efter själva tävlingen innan skjusen kom, Great!
Nu sitter jag här där jag alltid sitter, framför datorn och chattar!

Hur som helst, nu ska det göras sista rycket på mitt sommarjobb, laga Pannacotta och sen är det sängen.
Det är de som jag kommer hinna idag, kanske städa åt kaninerna annars blir det imorgon.

Nej nu ska det jobbas, skriver mer senare ikväll med lite resultat över fotograferingen idag:)

100814

Hemma från en helt drömiskt underbardag ute vid stugan!
Igår åt vi kräftor och myste bara och idag var det vindstilla hela dagen med solsken, bättre kan det inte bli!
Har även badat, det var sååå skönt, synd att man måste jobba imorgon annars så hade vi lätt sovit över en natt till...även om vi inte hade mat tills imorgon.

Fick även lite besök av våra grannar, en familj från Stockholm och deras lilla dotter som redan är 6 år är så sööööööt! Ser ut som ett litet troll bokstavligen, och smart verkar hon också.
Nej nu ska jag jobba, sen sängen och upp tidigt imorgon, byebye:)

Inget SM:(

Usch, jag som verkligen ville knäppa men nej, om jag ska dit kommer jag får vara där helt själv utan att känna en enda själ. Hur kul är det på en skala?!
Får väl skita i det den här gången men jag ska på det någon gång i alla fall...då får jag väl ta och leta reda på skjus och kompisar som har råd att åka med mig som står ut en hel helg.

Haha usch vill inte vara negativ under sista helgen av lovet men lite svårt när jag hade sett fram emot det så länge så bangar morsan ur!(Hon skulle skjusa mig)
Nu måste jag packa för att åka till stugan och de betyder att jag inte tar mig in till klubben för att kolla på tävlingarna imorgon heller, för de kommer väl sätta sig på tvären och vägra skjusa in mig för att några timmar senare hämta mig igen...fan dumma sak.

Aja, kanske mobilbloggar från stugan senare idag osv.
Måste packa nu så det blir av innan vi åker och matteboken ska med;)

Hålla kontakten

Ja, är ni bra att hålla kontakten med vänner som kanske flyttar eller liknande?
Kan inte direkt säga att jag är speciellt bra på det men jag försöker ändra på det även om det inte går speciellt framåt.

Sa idag Grattis till en före-detta bästis(säger man så?) och det är nog första gången jag har sagt det på ca...för många år...Detta kommer bli pinsamt om personen i fråga läser detta eller nja inte direkt.
I alla fall så hoppas jag att jag kommer lyckas hålla kontakten med den enda kill-kompisen jag har!
Han ska flytta för att läsa vidare i Umeå tror jag det var, långt, långt bort minst sagt!
Knäpp som han är svarar han inte på mina sms så någon gång ska jag ta modet till mig och ringa!
Är inte den typen som gillar att ringa till människor som jag verkligen vet att jag kommer kunna hitta på olika samtals ämnen.

Haha jag är nog en ensamvarg i grund och botten men ska som sagt bli mer social, det har jag lovat mig själv...men hur resultatet blir det får vi se.
Men jag kan säga att det har blivit en stor förändring mot när jag gick i högstadiet, det lovar jag!
Under den tiden pratade jag knappt med någon och det gjorde att jag förlorade kompisar eller gjorde att de jag då hade inte tycker jag är en rolig kompis så nu pratar jag typ aldrig med de klasskompisar, dålig stil av mig eller de det vet jag inte riktigt men nu ska jag se till att hålla kontakten med någon i alla fall efter denna gymnasietid!

Okej, jag blev helt plötsligt aktiv och jag funderar på att skriva en liten recension på min mobil.
Kanske även kommer bli lite andra slags recensioner på saker och ting här hemma och även lite småfunderingar som denna, men nu ska jag räkna matte igen:)

Vart tog tiden vägen?

Alltså ahh, lite panik här, ska hinna plugga matte, åka till Vansbro, bränna dvd-skivor tills på måndag...hur ska jag hinna med allt?!
Haha bra jobbat Li, eller inte, nej men NEEEJ, nu regnar det...världens skyfall!
Oj lite random de där men var inte direkt beredd på det...tur att jag inte stack till stan som jag tänkte med kamera och allt!

Nej nu ska jag nog vänta ut regnet sen ska jag ut och fota på stan, ska bli roligt, färgerna och ljuset brukar blir nice när det har regnat...hoppas bara det slutar snart!
Okej innan det här går över styr så avslutar jag detta inlägg med en bild:)


Datorfria dagar

Hejsan, förlåt för dålig uppdatering, har försökt hålla mig från datorn för att se hur beroende jag är. Kan säga att det faktiakt gick bättre än vad jag trodde, har varit utan datorn i 2 dagar! Riktigt bra enligt mig som sitter framför datorn annras ca 7-12 timmar varje dag nu när det är lov. Fast det blir nästan så mångar timmar även när jag går i skolan! Det känns bra tycker jag, skönt att känna att jag är helt fast iaf. Har städat, varit ute och suttit framför tven. Idag blir det att plugga matte hela dagen och städa lite. Måste testa mig själv och se hur bra jag kan koncentrera mig utan datorn. Nu ska jag sätta ut kaninerna, ta en paus från matten och laga pannkakor:)

Gamla minnen!

Yes, nu är både jag och morsan lite nostalgiska och lyssnar på massa gamla låtar med Beatles och nu lyssnar vi (mamma mest)  på Dire Straits! Inga jag känner igen men aja, kan väl låta henne lyssna en gång nu när vi har fått tag i syrrans lilla dator med Spotify...! Lilla jag har ju inte skaffat det än, men ska väl ta och göra det någon gång.

Har även städat ur mina gigantiska papperslådor under sängen och där hittade jag gamla kort på mig och mina 2 första kaniner! Gissa vad längesen det kändes...tror jag var som äldst 11 år på korten.
Då kan man tala om länge sen, det stod 03 på några kort, dvs 7 år sen korten togs.
Fast ni kallar plikten, ska till körskolan och skriva in mig, få lite grejer så jag kan börja plugga teori, om jag har tur så får jag körkort nästa sommar/höst beroende på hur mycket jag kommer hinna övningsköra.
Nej nu ska vi strax dra, see ya later:)

The red baron [recension]

Filmer handlar om Manfred von Richthofen om hur hantjänstgör i de Tyska kejsarrikets flygtrupp.
Vi får följa hans liv som den mest framgångrika stridpiloten från start till slut under första världskriget.

Den handlar om en verklig händelse, om den mest framgångsrika stridspiloten under Första Världskriget, Manfred von Richthofen, även kallad den Röda Baronen tack vare att han använde sig att ett rött plan.
Med sin skicklighet och lycka att överleva de flesta attacker medförde den ena befodran efter den andra.
En dag så får han som "present" sin lillebror som stridskamrat men han bror är mycket mer hetlevrad, har helt andra åsikter om hur man ska till integöra fienden.
Manfred berättade att om man har lyckats skjutit ner ett fiendeplan ska man låta det störta utan att fortsätta skjuta och massakera piloten i planet, dvs, inget dödande i luften utan piloten ska få dö i självakraschen mot marken.
Men hans bror Lother har andra planer och sätter de flesta i en svår situation.

Det var den första vändpunkten, den andra är när Manfred's flygtrupp börjar förlora vänner i attacker, hans bror börjar fråga hur Manfred kan fortsätta sörja över vänner som han inte kan rädda och hur han kan överge sina levande vänner i ett världskrig.
Även under denna tid träffar Manfred åter igen på en sjuksköterska som han träffade när han förlorade sin första vän under en flygattack som nu finns på det sjukhuset han själv har hamnat på efter ha blivit skjuten i huvudet under en attack.
Det visar sig att hon blir den som får huvudansvaret för Manfred och allt eftersom börjar en vänskap växa fram och en dag får hon tillåtelse att följa med Manfred tillbaks till flygplatsen där de håller till och denna film skulle ja säga klassas som en krigsdrama.

The point of no return är när kejsaren själv erbjuder Manfred att bli den som styr armén från marken och slutar flyga för ett tag.
Allt eftersom, när han får se den andra efter den andra dö på marken känner han hur han återigen längtar tillbaks till luften. Först var det inte meningen att han skulle sluta flyga eftersom han slog vad men en av hans närmaste vänner att när han slutar ska även han sluta flyga.
Oturligt nog slutar hans vän på ett högt oväntat sätt och Manfred bestämmer sig att godkänna erbjudandet även för att sluta oroa sin enda kärlek varje gång han är i luften och flyger mot en fiendebas.

Detta är en film jag är djupt rörd av, en av de första världskrigsfilmerna där man får följa och se hur stridspiloterna tänkte och kände och även få höra att även de som var med i kriget inte tyckte det var en av de bättre idérna.
Jar har i för sig alltid varit svag för krigsfilmer eftersom de innehåller oftast en gnutta sanning och har oftast en verklig berättelse som baktanke.
Men jag kan säga att jag såg denna film utan att pausa eller något, jag ger den 4 av 5 stjärnor, tycker den är så bra, men smaken är som baken, men oftast är verklighets baserade filmer av hög klass och om ni gillar krigsfilmer med lite kärlek och andra småproblem är denna film för dig!
Nu vet jag inte om denna recension blev perfekt, för krigsfilmer är inte de lättaste att förklara och även kunna måla upp kärlen under själva kriget.

Hoppas i alla fall ni blir lite nyfikna på filmen och nu så väntar sängen:)


Modern?

Tjo, varit på banken och skaffat internetbank och ett e-konto...! Det var en bra idé för nu kan jag fylla på mobilen över internet, de känns bra de.
Slipper gå till automaten för att ta ut pengar för att bara fylla på mobilen.
Har även hjälpt mamma att städa i sporthallens cafeteria som handbollen har hand där mamma är ordf.

Men jag är lite stolt över mig själv, känner mig så modern nu när jag har internetbank osv, fylla på mobilen över internet/datorn.
Fast egentligen, undrar vart gränsen går mellan att vara modern och omodern/teknisk?!
Aja, nu ska jag jobba på bilderna, kommer skriva en recension om filmen Den Röda Baronen, en tysk film om första världskrigets mest framgångsrika stridspilot.
Det kommer under kvällen, nu ska det jobbas och pluggas matte;)

Småsjuk

Hejsan, sitter framför tven och kollar på film om en mörk person som har kommit in på en dykarskola där i stort sett alla gör allt för att göra livet surt för honom.
Än så länge är den rätt okej, men jag börjar bli trött i huvudet, är påväg att bli sjuk så är inte på topp precis.

Min mage har även krånglat...usch vilket depp inlägg, men idag har faktiskt inte en enda grej hänt mer än jag har kollat lite på hästbilderna från igår så.
Nej nu ska jag se klart filmen och kolla på bilderna samtidigt, skriver mer imorgon och ser om jag har något roligare att berätta:)

Lite dålig bloggning

Hellu, nu är jag hemma efter en hel dag med fotograferande.
Började med Stjärnsund, sen hem, åt en snabbis och läste lite, sen iväg till Sveaparken och fotade massa veteranbilar.
Efter de så fick jag änltigen fota hästar igen...fast det var inomhus så alla bilderna blev ju inte direkt super men de duger...tror jag i alla fall.
Bilder kommer under kvällen hoppas jag, kommer även bilder från igår som jag fotade i Falun:)

första mobilbloggningen

Hejsan, nu skriver jag genom html rutan för det går tydligen inte genom vanliga rutan och jag hoppas jag inte blir åt med massa pengar på mobilen nu><
Har iaf precis kommit hem från falun och ska strax sova, ska bara sätta batteriet till kameran på laddning:)

Ny mobil, samma nummer:D

YAAAY~! Nu har jag fått min nya mobil, men det blev den röda istället för den svarta men jag älskar dne ändå!
Haha ni märker nog hur jäkla pigg och glad jag blev av detta köp, men hinner inte skriva mer, ska till stugan, byebye:)

Wihu!

Wihu, jag har haft mobilen på ljudlöst sen jag la mig imorse...och tror ni inte att jag missde samtalet från Expert att min mobil har kommit, för de sa att de skulle höra av sig när den kom!
Gissa om jag är lycklig, jag kommer ha en sprillans ny SE Xperia 10 mini pro i min hand imorgon och även förhoppningsvis en mobil som jag kan skicka sms på!
Och om de nu är så att man får med ett program så man får gratis internet kommer jag sitta så mycket ute på twitter och facebook som skulle följa med mobilen!

Hahaha, lite mycket uppdatering på en kväll men detta måste man självklart skriva om, mobilen är en månad gammal! Känns riktigt bra det här så imorgon kommer jag bara spendera hela dagen med att lära mig allt roligt!
Nej nu ska jag se anime, kanske bränna lite back-up skivor medan jag kollar på animen, sen är det sängen:)


Tränar

Wihu, jag tränar framför Nintendo Wii Fitness för första gången på...evigheter.
Har sprungit ca 30 min, gissa om jobbig, eller jag har väl mer joggat men det känns det också för mig som inte tränar speciellt eller rör mig annars i vardagslivet.

Är det någon som har ett bra, lätt träningspass förslag på att gå ner i vikt och även behålla motivationen att fortsätta träna?
Jag vill faktiskt börja träna, min kondition och styrka är verkligen inte som den ska, och jag har även väldigt svårt att behålla mina muskler så jag ska egentligen träna varje dag för att  behålla mina muskler och även min kondition, tappar det så sjukt lätt...
När jag red 7/7 dagar i veckan så gick jag väldigt lätt ner i vikt och minskade ca 10kg men nu är det lite annorlunda.
Och som många vet så tränar man verkligen hela kroppen när man håller på med hästar och rider, det ger verkligen mycket, men eftersom man är hästlös så är det inte så lätt...även om jag ska se om skolan kommer tillåta mig att rida ca 3ggr/veckan, men vi får se, inget är givet eller säkert, men har inte allt för många kurser iår så det kanske kommer gå!

Nej nu ska jag fortsätta träna, blev en lagom liten paus de här, och ett tips, vänd på dygnet nu så slipper ni lida allt för mycket första veckan i skolan även om jag självklart vet hur svårt det är att vända på dygnet:)

Nooooo...

Fick tråknyheter idag, Lina kanske inte kommer hit, hon är sjuk och ligger hemma i feber...
Det som hade varit så roligt att träffas igen efter två år eller vad de nu är...Fan, aja...sånt får man leva med, kanske ska be Sofia komma hit istället så vi kan ha vår filmkväll och laga massa Pannacotta!

Hahaha detta inlägg känns lagomt nödvändigt men jag är sjukt trött men mina kompisar är fortfarande pigga och jag håller på att dö av övertrötthet plus att vi lyssnar på asiatisk musik...huhu!
Stackars lilla Linnea...eller så synd är det väl inte eftersom hon ligger och pratar med en kille i mobilen och Sara springer upp, ner hela tiden...haha varför ska jag vara sån kvällstrött människa, inte så roligt när man bara har nattugglor till kompisar men det är väl något jag får leva med!

I alla fall...nu är det Onsdag och det betyder att jag kommer lägga upp de rätta svaren på frågorna i min bloggtävling!

Facit på bloggtävlingen
Fråga 1: B
Fråga 2: B
Fråga 3: B
Fråga 4: A
Fråga 5: A

Och vinnaren blev...*trumvirrvel*
Nathalie Lindström

Ett stort GRATTIS till henne! Du får skicka de två bilder du vill ha i pris så kommer de ca 5 dagar senare.
Eftersom jag inte orkar spela Wii mer just nu ska jag börja på en header till bloggen och kanske pilla lite på designen igen:)

Tjejkväll!

Wihu, jag, Sara och Linnea har tjejkväll! Första gången på hela lovet och lovet är slut om två veckor!
Fast de är jäkligt elaka! De teamar ihop mot mig bägge två, dumma skitungar.
Aja, jag får väl överleva, min mage dör, ska döda den, men det är de värt, kul har vi i alla fall.
Skriver mer imorgon;P

Nu är den beställd:D

Wihu, äntligen har jag lyft på arslet och åkt till expert och beställt mig Sony Ericsson Experia X10 mini pro Svart!

Haha, den har tydligen bara funnits tre veckor så nyny mobil kommer här.
Alltså åååh längtar efter den, min jäkla mobil är sååååå dryg eftersom jag inte kan skicka sms...gått en månad nu exakt sen jag senast kunde skicka sms från den, måste dessutom kontakta Combiq om det är Sim-kortet det är fel på för om det är det behöver jag skaffa nytt mobilnr...igen...bytte för ett år sen...haha.
Nej nu måste jag städa i köket lite osv.
Så tills vidare, byebye~

 

 


Tävlingen avslutad och stängd!

Kväller, nu är de 1a augusti och de betyder att min bloggtävling är här med avslutad och stängd.
Jag har redan kollat svaren och vem som vann, men jag tänker plåga er lite och skicka svaren under veckan.
Var hyfsat jämnt och ni kan förvänta er att få svar runt...onsdag om inget kommer ivägen.

Annars sitter jag här och gråter till en sorglig berättelse, inga detaljer men vackert och sorgligt är det i alla fall.
Syrran har dessutom stuckit till Malmö med sin söta pojkvän och blir borta tills lördag så skönt värre ska man ha det här hemma.

Måste även tillägga att Lina från Västergötland kommer hit på onsdag och hälsar på.
Det är sjukt hur lång tid det har gått sen vi senast träffades! Om jag inte minns fel är det över 2 år, men kan självklart ha fel, inget ovanligt, haha!
Hoppas vi kommer få det bäst och roligast, vill gärna åka till Falun, men självklart bloggar jag ändå, vi är ju trotts allt datanördar bägge två.
Hihi men jag är faktiskt 1 år äldre än henne så detta blir spännande! Haha men som alltid är hon längre än mig, men inte med speciellt mycket så jag kommer nog överleva detta.

Nej nu är jag grymt trött, sängen kallar, ska väl försöka vända tillbaks dygnet innan skolan börjar, natti:)

RSS 2.0