Nu är den här:D

Äntligen har min födelsedagspresent från Sara kommit! Jag är medveten om att jag nog har skrivit detta överrallt men äsch, lite glad måste man få vara när allt har gått skit under helgen i stort sett! Så nu ska jag försöka hitta försöks-kaniner så jag kan få fota porträtt. Kan säga att den är lite svår att vika ihop nu när jag inte är van vid att göra det ännu eftersom diamtern är 80cm så den är rätt stor. I alla fall är jag sjukt pepp på att fota porträtt så kommer nog få låna min kompis kamera ett tag till, får se hur glad hon blir, nej nu ska jag pilla i photoshop:)

Sista inlägget för idag eller första för idag...

Japp, 3e gången inom 24 timmar som jag bloggar, känns ovanligt, har ju varit sjukt inaktiv med bloggandet en längre tid nu. Nu har jag äntligen fört över bilderna från dagens fotografering och även konventerat de så jag kan öppna de i photoshop! Vissa bilder blev riktigt lyckade, längtar till nästa tävling redan, och då hoppas jag att jag har min egna kamera! Nej nu ska jag packa inför skolan imorgon sen ska jag kila i säng:)

Lyckad fotografering till slut

Japp, hemkommen, hunnit sova och bara myst framför datorn sen jag kom hem från tävlingen på hemmaklubben idag. Gick riktigt bra, lyckades samla på mig exakt 600 bilder mer än igår, dvs idag blev det hela 1014st bilder!
Kan säga att ljusförhållanderna var inte lika bra som igår, stark sol med skarpa skuggor och kallare ljus.
Men sen på slutet mulna det på och det blev återigen roligare och mjukare ljus med mer djup i bilderna.
Men oturligt nog ledde det till världens störtskur så jag åkte hem eftersom min skjus kom precis lagomt till regnet och jag hade ändå redan tagit så många bilder och jag hade dessutom redan raderat en hel del under tiden som jag fotograferad. Men eftersom jag lånade en system , en Nikon D5000 så passade inte kamerasladden så jag har inte kunnat fört över bilderna så jag ska iväg vid 8 och hämta den, blir en helnattsgöra typ...kommer ta ca över 1½ timme att föra över bilderna till datorn eftersom de är ännu större än på min kamera bara för att kameran är nyare.
Så jag får bli uppe minst till halv 11 misstänker jag, men det är de värt efter allt depp igår och med massa fina bilder idag. Längtar redan till nästa tävlinge! Nej nu måste jag skriva mail till mamma, min väldigt tekniska mamma;)

God morgon

Japp, uppe igen då på morgonen, först dessutom i huset, lite ovanligt men de har blivit så de senaste helgerna.
Nu ska jag göra mig klar för att fota hemmatävlingen i dressyr, om ni undrar så har jag fått lånat min kompis system om jag nu inte nämnde det igår. Det är bättre väder idag men tror inte det är samma underbara ljus.
Aja nu måste jag skynda mig, bestämde igår att jag skulle dit till 9 men det gick inte riktigt som det skulle;)

Jag+elektroniska saker=fail!

Åh jag är så less nu, mitt under fotograferingen på dressyrtävlingen på hemmaklubben la min systemkamera av helt plötsligt! Så nu är jag utan kamera och om jag lämnar in den så kommer den skickas iväg och det är inte säkert äns att den går att rädda...så nu har två av mina viktigaste elektroniska saker gått sönder, först min laptop och nu min kamera! Hur kunde detta hända under denna helg, för ljuset är perfekt ute, färgerna lika så och desamma gäller vädret. Fyfan, ursäkta språket men jag är så less på detta, varför kan inte mina elektroniska saker hålla? De går sönder när det som minst behövs...Som tur är får jag låna min kompis system imorgon för då ska jag fota!
Hoppas bara inte det tar för lång tid för min kamera att bli genomkollad osv...för jag vill veta om jag måste köpa en ny så fort som möjligt...! Nej nu ska jag fortsätta redigera de 414 jag hann ta innan kameran dog.
Kommer ett litet smakprov vad som kommer upp på fotobloggen nu:)


Konsert och fotografering

Japps, idag har jag redan hunnit med en konsert och klockan är bara 11.27!
Ska snart iväg till ridklubben för att fota dressyr med storhästar, fast tävlingen håller på till 20 så ingen brådska.
Och nu har syrran lyckats dragit igång mammas överbeskyddande sida igen, inget mer att säga men min mamma förstår verkligen sig inte på dagens normer och beteende hos ungdomar runt 14-16 år.
Aja, vi får hoppas det löser sig strax, mamma bara ser till att allt blir värre.
Nej nu ska jag pilla i photoshop osv, ha det bäst:)

Minidag-kortdag

Ja ni, sitter på samäll, borde plugga andra ämnen eftersom jag inte har denna lektion, nice.
Fast snodde med mig syrrans minidator, läskigt liten, men den är rolig!
Längtar tills...sommarlovet, kommer inte få en ledig helg till sommarlovet känns det som, den här helgen blir det konsert på morgon och på söndag tävling på klubben. Men nu pratar jag inte alls om det jag skulle, dumma mig.
Har iaf bara japanska och svenska idag med över 3 tinmmars hål.
Dags att kolla lite anime, har för ont i huvudet för att plugga, see ya:)

Lever...nästan

Morgon, jag lever till en viss del, är helt slut och allt kommer i en klump just nu...
Prov, massa slut uppgifter och skit, orkar verkligen inte med allt detta, tror mitt huvud ska dö.
Fan vad jobbigt allt är just nu, varför måste jag vara så skoltrött att jag inte klarar att göra något...
Usch detta blev ett depp inlägg, måste göra något åt detta snart.
Nej nu måste jag plugga, byebye:)

Dagens ridpass

Tja, vad ska man säga, gick inte bäst men det var okej i alla fall.
Han var rätt stark, lyssnade inte alls för väl och han stressade en hel del idag, så det blev inget riktigt flyt i någon av gångarterna, kändes mest stressat osv. Vi gjorde i för sig sidoförflyttnningar men han brukar inte bli såhär stressad.
Och jag vill ha tillbaks den gamla Casper, den som fanns när han kom, mjuk och lydig.
Men nu är han så trött på ridskolelivet, så för hans eget bästa och välmående hoppas jag att någon köper honom till sommaren! Kommer självklart att sakna honom, men som han är nu önskar jag faktiskt att någon tjej som kan tillräckligt mycket för att fortsätta rida honom någolunda köper honom så det inte blir så att han bara står sista delen av livet, tycker han är lite för pigg för de.
Nej nu ska jag börja leta på alla japanska grejer som jag behöver tills imorgon, sen är det kväller hade jag tänkt:)

Inaktiv=mycket i skolan

Usch vad jag hatar maj, i alla fall när det gäller skolan, allt trycks ihop i en månad och sätter sån press och stress på oss elever så det inte är klockt, ingen lugn stund.
Fyfan, ni får ursäkta språket, vill verkligen inte ha Nationella provet idag!
Allt i maj, konserter, fotojobb, massa skola/plugg och så har tiden försvunnit, längtar till sommarlovet börjar, det sista älskade sommarlovet. Sitter just nu och pluggar på sannolikshetslära.
Så ni får höra mer av mig när jag har mer att skriva om och inte bara massa tråkigt skolprat:)

Hemma hos Elin:)

Morgon, sitter i sängen hos Elin, hon spelar gitarr, Robin spelar 360 och Sara sover.
Vi blev inte uppe hela natten, såg på bägge Kill Bill filmerna, sen lite småprat med halvseriösa spökhistorier.
Nu sitter man i sängen, sov bara 6 timmar och man är ledig...känns lite dumt men men.
Min frukost består av godis och läsk, inte bästa man kan äta men orkar man inte äta macka eller göra så blir det så.
Fast är man här dessutom, kanske ska vara fräck och missa bussen så man kan ringa efter skjuts...
Nej nu funderar jag på att sova lite igen...är sjukt trött men får nog skrota den idén eftersom Robin spelar och Elin spelar gitarr, lär inte kunna somna, men tills vidare ha det bäst bloggen:)

Wihuhuhuhu

Yosh, ganbermasu, idag ska jag sova hos söta Elin, eller vi ska plugga inför det muntliga japanska provet, men hur mycket plugg det blir får vi se, men det kommer säkert bli skitanice.
Och vi är dessutom lediga imorgon, blir bara bättre och bättre.
Om jag orkar dessutom ska jag upp och fota lite på Dala-Hoppet på lugnet men vi får se, kanske åker upp i helgen istället då det är lite högre och roligare klasser.
Eller 1.10 är väl inte direkt lågt menmen.
Annars lär det väl inte hända mycket mer, måste göra klart mitt vykort till de som äger teaterladan.
Nej nu måste jag koncentrera mig på lektion...försöka i alla fall:)

Omoderna och oförstående mammor

Japp jag tänker skriva om detta att mammor som är omoderna som inte har koll på internetvärlden, ska de få dömma ut vissa grejer utan att veta fakta?

Jag har precis varit med om det så behöver skriva ner detta och ur mina tankar.
Tycker det är så omoget och oförstående att dömma ut ett fota på facebook bara för att hon inte förstår hur det är på facebook. Enligt henne är bilden väldigt stötande, och avslöjande på vilka personerna är och att det kan mistolkas. Den bilden jag pratar om är en bild där ett par ligger i sängen och pussas, men tydligen är den helt fel, hon tror att det är bara detta par som lägger ut sånna här bilder och hon tror inte på mig när jag säger att det där är ingenting mot vad man kan hitta.

Så vad gör man, allt gick åt helvete helt enkelt, den jäkla kärringen såg till att allt bara fölll ihop, hotade med att sära på paret och hon höll på att ringa till pojkens mamma och säga åt honom att säga åt tjejen att ta bort bilden eftersom det var tjejen som hade lagt upp bilden, gud vad jag seriöst höll på att döda henne.
Och jag tror ni börjar lista ut vem och vilka jag pratar om, det är inget påhopp på människor jag inte känner utan det är människor i min närhet och jag blir så jäkla irriterad på vissa ibland. Ni får tycka jag är omogen nu när jag skriver detta men jag måste ut med det.

Hur jävla dum får man vara, hota med att ta datorn, ringa till pojkvännens föräldrar och be de säga åt pojken att säga åt sin flickvän att ta bort bilden?! Alltså vad tänker man då med? Man måste seriöst vara riktigt blåst och det värsta är att hon inte tror mig när jag säger att det är såhär i världen just nu, men hon bara säger "det handlar om mig!" Vart fick hon in sig själv med bilden att göra, hon är ju inte ens med på bilden. Hon tar ju fan ingen skada av att flickan lägger ut en bild på sig själv och sin pojkvän på facebook! Jag blir i alla fall jävligt förbannad, kan inte förstå hur hon bara dömmer ut dagens ungdomar och hemsidor och normala saker bara för att hon är född på 50-talet då det inte fanns internet eller någonting. Alltså jag vill bara döda henne just nu, flickan "rymde" till sin pojkvän vad jag förstår det som och jag undrar om hur det kommer vara senare med relationen mellan dessa två personer.

Och pågrund av detta fick jag inte sova tillräckligt länge, dog på bussen, sov hela vägen och nu börjar jag bli så trött att jag får huvudvärk och har absolut ingen koncentrations förmåga alls.
Jag behöver helst sova minst 6½-7 timmar varje natt och inatt blev det högst 6 timmar.
Så just nu är allt bara jobbigt. Hade nästan lust att sticka jag med för jag blev så jäkla sur och irriterad!
Nej nu måste jag arbeta lite på letkionen, skönt att få ur sig detta till en viss del, vissa av er känner nog igen sig i detta misstänker jag med mammor som dömmer ut bilder och hemsidor.

Fotouppdrag:)

Tjollahopp, nu har jag gjort ett fotouppdrag, fotade teaterladan åt de som äger stället och jag ska göra ett vykort på bilderna och visa prototypen.
Hoppas man kommer på något roligt, annars så ska jag och Sara ha en liten "modeshow" och jag ska självklart fota igen, fast hur det slutar vet vi inte än. Aja, rolgit lär vi ha det och om Sara har otur så kommer jag bli lite hyper snart känner jag så japp, nu kör vi så det ryker:D

Onödig dag...

Japp, sitter i skolan, har bara första lektionen som slutar strax, ska nog ta och fota något idag när jag kommer hem.
Kanske ska plugga matte och lite annat skit.
Annars så har jag planer att sova...är sjukt trött.
Men det roliga är att jag är rik, så när photoshop CS5 kommer ut på csn-kortet hemsida så jag kan köpa det så jag är lite laglig, nej nu ska jag arbeta med bilder:)

Lite småbusig

Hejsan, är lite småbusig och bloggar från syrrans minidator på henne rum medan hon är hos pojkvännen.
Sovmorgon hade jag idag till ca...11...men eftersom min syster är lagomt tyst av sig på morgon fick jag inte sova så länge.
Sen vid 12 så satt man sig på bussen för att åka till skolan.
När man väl kom fram hade man 1½ lektion, sen blev att gå över till My Sushi för att köpa med sig lite sushi hem.
Nu sitter jag och Linnea framför datorerna och latar oss...eller jag ligger i min säng.
Aja, nu måste jag fortsätta arbeta på mina bilder som jag har tagit under helgen;)

Helgen

Kväller, helgen har varit riktigt nice, min födelsedag har varit en av de bästa på länge.
Spenderat dagen med släkt, kompisar och familj och fått massa pengar så att säga.
Under lördagen var jag ute vid hamre och tog massa dressyr bilder från kompiscupen i dressyr.
Idag följde jag med Natte till hennes hästar och tog en hel del kort, men innan vi gjorde det fikade vi lite tårta eftersom vi hade massa kvar.
Nu sitter jag och ska göra min privata laptop till min egen, dvs jag tar bort allt som syrran har instrallerat osv.
Kanske borde ta och kila mig upp till våran dator-expter och hjälp som heter Lennart, bort 5 min promenad bort.
Då ska han få lägga in photosop CS4 åt mig fast innan det ska jag nog ner till datorbutiken och lägga i mer RAW-minne så den blir snabbare.
Och lite mer ingående om presenterna jag fick på födelsedagen är;

2195kr varav 195 var ett kontantkort till mobilen, dvs lite påfyllning (behövdes)!
1 armband av märket Snö från söta Malin
200kr och ett halsband från moster i Falun
1000kr av moster i Borlänge
och en hel del blommor också.

Rätt nice, fast det blev ingen krogen på lördagen, vi får ta det en annan dag.
Nej nu ska ja ta och sova...eller pyssla med bilderna snarare:)

RSS 2.0