Himmeln runt hörnet

Alltså himmeln finns verkligen precis runt hörnet vissa gånger.
Läste just en artikel om min favorit i ett av mina favvo koreanska band, Super Junior.
Han berättade att efter den bilolyckan han var med om för cirka tre år sen orsakde att han hade 20% att överleva.
Då väntar verkligen himmeln runt hörnet men som tur var fanns det där en skyddande ängel som bestämde att han skulle överleva denna krasch och nu är han den bästa sångaren u i Super Junior!

Nej nu sitter jag här och ser på programmet där han berättar detta så tills vidare så slipper ni min galna sida, byebye:)

Ny design på gång=)

Yosh, ny design på gång, jag är sjukt trött så ska in i duschen snart...Hahaha lite random, designen lär bli klar imorgon eller liknande, hoppas ni klarar er utan inlägg tills designen är klar!
Annars har jag varit med söta Sofia igår och idag, hon är tusan den sötaste människan typ, nej men hon är så gullig att vara med! Fick följa med henne på Falu Crusing igår och sen åkte vi hem till mig igen och åt thaimat, mumma.
Dagen har spenderats framför tven med en massa Naruto och chockladpannacotta med hallongrädde.
Hon åkte dessvärre hem vid 18...men vi ska försöka ses någon mer gång den här sommaren, annars är vi rätt fail?!
Nej nu ska jag hoppa in i duschen, byebye:D

Rubrik

Hejsansvejsan, idag har jag varit på fågelskådning, såg allt utom det som var meningen att vi skulle se men det var väl rätt mysigt ändå.
Nu sitter mamma och pratar med moster i telefonen, vi kanske kommer träffa de om vi ska till min andra moster och fira storkusinen som fyller 20 nästa vecka, men man vet aldrig...

Annars händer nada, jag har läst massa fics om Super Junior, nice och jag har kommit fram till att det bara är 3 veckor kvar till skolan börjar, helt sjukt!
Första halvan hände inte ett skit, satt hemma och ingen ville vara med mig...Men nu andra halvan har tiden bara rusat iväg, vet inte alls vart tiden tog vägen och jag har jobbat i 3 veckor dessutom!

Nej nu ska jag lyssna på musik, kanske sätta på en animefilm och bara mysa, men måste sova strax...ska till IKEA imorgon bitti med mammsen så det blir nice, köpa lite nya grejer till stugan och hem hoppas jag!
Bilderna från lilla fågelskådningen kommer imorgon eller något för mitt objektiv räckte inte till så det blev mest på de som var med på fågelskådningen.
Usch nu börjar jag bli trött, ska nog lägga mig nu och lyssna på musik, nattinatti:)

Depp och lite mer depp...

Åh jag, så har min dag typ varit, legat och försökt trängt bort allt genom musik och de funkade rätt bra och nu börjar saker sakta men säkert klarna, men långt ifrån bra!

Har inte heller orkat/hunnit blogga, jobbade igår och sen blev det att jag stack till Sara och efter det blev det att lyssna på musik och sen sova...
Fast vaknade vid 6, och av en anledning kunde jag inte somna om utan låg vaken till 8, dumma mig förstörde min sovmorgon för jag bestämde mig att inte åka till Folkärna, regnade och blåste, vem vill då stå och kolla på en hästtävling i ca...7 timmar eller hur länge det nu skulle hålla på?!

Hur som helst så var Sara här, men stack hem till mamma för att hämta saker, och jag måste ut till kaninerna eller så får Sara gå ut och jag behöver jobba, men vi satt och såg på Min granne Totoro på tv:en så vi märker väl hur detta sluta, haha.
Annars blir det att ta med sig datorn till tv:en och jobba framför den som det oftast brukar sluta med.
Och jag imorgon blir det Örnfågelskådning vid Hovran, ska bli så kul, hoppas bara man får se en!
Synd att man har sånt "kort" objektiv, räcker knappast till att fota Örnar över en stor sjö, får hoppas de kommer lite nära i alla fall!

Fast annars har dagen varit depp på olika sätt även om den har haft sina ljuspunkter och vädret gör inte saken bättre...Alltså jag känner för att lägga mig och sova men det blir inte direkt bra, ska nog börja vända tillbaks dygnet. Undra om det verkligen kommer gå?!!
Nu skriver jag massa med massa strunt, ni får stå ut, kommer i alla fall upp bilder på fotobloggen under kvällen som ni får roa er med...Och på onsdag kommer söta Sofia hit, hihi!
Ska bli så roligt att fangirla och glömma allt för en stund, hoppas vi kan baka också!
Nej nu babblar jag som alltid, kan avsluta detta inlägg med en liten bild från Folkärna som inte har med hästar att göra:)


Vildrosfestivlane 2010 Konsjön

Jag har varit på vildrosfestivalen...det var något som jag aldrig har varit på kan jag säga!
OMG kände mig så...icke där eller aja, konstigt var det, blev lite kort iaf.

Började med att vi fick åka nästa 4 mil för att ta oss dit sen så kollade vi runt, luktade brända mandlar över hela stället, och folk satt i mjukis/hippikläder...eller liknande i alla fall och jag indianer typ, haha!
En upplevelse i sig men inget för mig om man säger det så.
Fast det var verkligen mitt ute i ingemansland detta var, tillhörde mer Avesta kommun är Hedemora men aja, det var speciellt de där.

På hemvägen åkte vi förbi Garpenbergs herrgård och nu kom Olivia och hämtade sin bild som hon har köpt av mig.
Och jag sitter och typ fangirlar för mig själv över Super Junior som alltid...haha, inget liv har man precis.
Nu där emot måste jag in i duschen och sen bär det av till Sara där de ska grilla en hel gris, blir nice fast blir inte kvar där allt för länge eftersom jag ska upp till Folkärna imorgon igen!
Så tills vidare, byebye:)

Msn spel:D

Cha cha bloggen eller vad de nu heter, jag sitter framför msn och spelar spel med henne.
Fast nu gick hon...och det gick inte bra, övertrött, hängde verkligen inte med någonstans, men nu ska jag kila i sängen:)



Folkärna 23/7 2010

Hejsansvejsan, hemma från Folkärna och idag stod jag bara och knäppte med mitt 50mm och OMG vilken skärpa och kvalite det blir jämnfört med telezoomen! I stort sett perfekt skärpa på alla bilder, blev skitnöjd!
Vet inte exakt hur många bilder det blev men tillräckligt även om jag inte tog många bilder jämnfört med hur många starter det var idag.

Gick även super för tjejen jag åkte med till Folkärna, nolla i LDn och rosett, sen för Felicia som tävlade LCn blev 2a, duktiga de är!
Nu har jag även ätit, ska iväg med hunden alldeles strax ner till stan för att senare åka med mamma till ICA, handla mat och godis.

Nu måste jag ge hunden mat och sen knata iväg med hunden, byebye:)

Husby torgmarkand och en Linnea:D

Tjoho, hemma från fotograferandet av Husby torgmarknad, blev en hel del bra kort, är så bortskämd med det bra växlande vädret där skuggorna blev super osv men idag var det stark sol med skarpa skuggor som plattade till allt men det får jag överleva.

Och Linnea har äntligen tagit sig hem till mig även om hon just nu är ute och fotar med mitt Close-Up filter och jag ska föra in bilderna i datorn alldeles strax.
Det roliga med hela grejen att Linnea är här är att hon inte har varit här sen före sommarlovets början.

Hur som helst ska jag föra in mina bilder från idag, sen vara med Linnea och sen redigera plus att jag ska välja ut de bilder som Turistbyrån ska få av mig från fotograferingen i Smedjan i Stjärnsund.
Glöm inte heller av min tävling:)


Lalala

Sitter och äter lite rester från thaimaten och nudlar plus att jag sitter och kollar på anime.
Är på riktigt bra humör, idag ska jag jobba, annars blir det redigera bilder från i lördags och bränna backup-skivor på mina bilder, alla bilder! Så det blir en hel del att göra idag, kan avslöja att jag just nu har över 100GB bilder på min externa hårddisk så det behövs så att jag inte förlorar allt om den kraschar.

Fast ärligt vet jag inte om jag har någon skjus till jobbet för mamma lät inte precis överdrivet pigg imorse innan hon åkte till jobbet så vi får se.
Hoppas för jag ska till ett fick och fota så det blir perfekt, fika och jobba samtidgt är inte så dåligt inte!
Hoppas det blir av även om det jag ska fota har öppet varje onsdag, men jag vill få det gjort...

Det var allt, glöm inte av min Bloggtävling heller, men iaf, dags att jobba:)

Shopping FTW!:D

Åh yeah, jag har shoppat idag och så fett värt det, även om foten har gjort ont och det rök lite pengar så ååh, vad roligt de var, fast höll igen en del, men fick ändå med mig 8 dvder, en duschkräm, en hudlotion, en nagelklippare, en tunika och en ring för ca 1200:-! Inte fy skam för att vara mig som har tedens till att köpa rätt dyra grejer...!

Fast jag fick inte med mig något close-up filter +10 med mig hem som jag hoppades på för på kamera affärn i Falun visste inte ens om att det fanns den styrkan, hur fail är inte det?!
Men nöjd blev jag, fick äta sushi och fika på Wayne's med SÖTA Sofia!
Hihi, jag kom till Falun runt 10 och hon kom halv 11, efter det gick vi i typ varenda affär, shoppade och pratade.
Blev en del fangirling också mitt på Åhlens, måste låtit roligt!

Våra fangirlämnen var asiater, anime och manga, alltså vi bara; "Tänk om han lever, han är hetast egentligen men vill inte erkänna! Varför är han så störd, han är ju så het och snygg och IIIIIIIIIIH! Alltså alla mangakillar är så heta och perfekta, och jag vill inte att de ska sluta men ändå vill jag veta vad som händer i slutet!!!"
Så lät det typ och så pratade vi självklart lite mer "allvarliga" saker, haha men ibland pep vi och hade oss.
Satt över en timme på Wayne's och bara pratade en massa mellan himmel och jord, trevligt värre och vi ska försöka få till en filmkväll då vi ska kolla på alla mina 8 animefilms dvder jag köpte idag!

Och, jag har sett SHInee's nya video och fan vad snygga de är, alltså ni som inte är inne i asiatisk pop behöver inte läsa den här sista delen...Och jag hoppas jag inte skrämmer er nu med detta fangirling!
I alla fall, Jonghyun är AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH HEEEEEEET nu!!!
Taemin har blivit så mycket snyggare, han som redan var snygg är nu helt*_________________________*
Huhu, jag dog när jag såg videon och allt är bara så coolt, hett osv!!!
Minho har också blivit så mycket snyggare, de har alla men Key's hår är så...alltså vet inte vad jag ska säga!
Gillade den inte först men nu GRRRRRRRRRRR!*___________*

HAHAHA, Jag är så jäkla hyper nu...undrar om jag har fått en sockerkick efter chockladen och colan jag drack och åt vid 17?!
Nejnej...det är säkert inte så*host* Hahaha, jag vill bara fangirla och hoppa omkring men min jäkla fot tillåter nog inte det eftersom jag har gått på den hela dagen från 10...
Nej nu har jag pratat alldeles för mycket, tog några söta kort på Sofia som kanske kommer upp på fotobloggen och på de vi har köpt, nu ska jag jobba, byebye:)

Öppnar bloggen igen med en tävling!:D

Hej, tillbaks, tycker faktiskt det är enklare med två bloggar, lite mer roligare med en personlig blogg och en fotoblogg, knäpp som jag är.
Så att fira att jag nu har öppnat bloggen igen ska jag ha en bloggtävling.

Ni kommer bara behöva svara på några frågor och sen är det klart.
De 5 som svarar rätt på alla frågor får 2 utskrifter i 11x15 format med valfri bild, dvs, ni skickar den bilden ni vill framkalla så skickar jag efter den.
Om de blir fler än 5st anmälningar har jag ett litet tröstpris.
Ni kommer få en plats bland mina reklambilder, dvs vi kommer göra ett länkbyte och öka varandras besökare.

Regler
  • Ni får bara vara med en gång och ni kan inte ändra era svar.
  • Inget fusk, dvs ni letar genom min blogg efter möjliga svar utan ni skriver direkt från huvudet.
  • Svaren ska skickas som en kommentar och ni ska skriva med er bloggadress eller email.
Frågor
  1. Vad hette min foderponny som jag hade mellan 2005-2006?
    a) Charlie
    b) Nelly
    c) Casper

  2. Vart har jag mitt sommarjobb och vad jobbar jag som?
    a) På Språkform som fotograf
    b) På Turistbyrån som fotograf
    c) På kommunen som fotograf
  3. Hur många kaniner har jag haft som sammanlagt?(Inkl. de som lever)
    a) 3
    b) 6
    c) 4
  4. Vilket är mitt sämsta skolämne?
    a) Matte
    b) Engelska
    c) Idrott
  5. Vad är det för märke på min laptop?
    a) Thinkpad/Lenovo
    b) Compaq
    c) HP
Så det var alla frågor, önskar er Lycka Till!:)
Tävingen stängs 1 augusti!

No topic=)

Åh snart ska vi äta jordgubbar med mjölk och socker, så underbart gott!
Älskar verkligen jordgubbar och nästa vecka ska det plockas egna för fullt kan jag säga.
Att äta jordgubbar efter snabb lagom promenad med hunden i värmen är det bästa.
Hihi de där lät konstigt men jag har ingen riktig poäng med detta inlägg egentligen.

Sitter annars och bara dör över en hemskt underbar och söt låt från mitt favorit band, Super Junior!
Har typ nästan bara lyssnat på denna nya låt sen igår, kommer lyssna sönder den alldeles för fort...
Och det börjar närma sig en D90 nu, planerar att köpa den runt oktober för ärligt tror jag inte att min D60 kommer hålla tills jul, men kan alltid hoppas!

Jag tänker prova slå ihop mina bloggar, men tar inte bort den ena utan sätter lösenord på den bara ifall jag ändrar mig så slipper jag göra en ny igen:)

Jobbajobba:D

Wihu, andra fotojobbet färdigt, den Genuina dalamarknaden vid Tviksta i lilla Hedemora!
Värdet var perfekt, växlande dvs ljuset var riktigt bra eftersom det inte var speciell stark sol så skuggorna blev faktiskt riktigt bra! Haha nu pratar jag om skuggor istället för själva bilderna, men bilderna blev självklart också godkända, tog bara 39 kort, räcker enligt mig på en marknad med massa människor och jag ville inte ta allt för mycket kort där man såg och kunde indentifiera personen eftersom det är kommunen som ska ha bilderna och publisera i olika broschyrer osv.
Men annars blev allt bra, såg en rätt cool gammal bil där, och för att vara ärlig var det mest pensionärer, men de är så söta!
Nu har jag precis grundredigerat klart bilderna, eftersom ljuset var så jämnt och fint tyckte jag det räckte, men jag kommer säkert komma på något mer som behövs ändras.
Nej nu ska jag nog lägga mig ute i solen, sen träna framför Wii Fitness och sen blir det nog lite mer fotografernade:)


Slå ihop bloggarna igen?

Har funderat, ska jag slå ihop bloggarna igen och bara ha en blogg eller ska jag ha en av varje tro...?
Vore jättesnällt om ni ville svara på denna fråga för jag kan verkligen inte bestämma mig...!
Om jag slår ihop de så blir de ju automatiskt mer text och kanske mindre bilder, men  istället slipper jag tänka på att inte glömma bort någon av de...aja nu börjar det blir sängen för mig nu, rabblar för mycket, natti:)

Sommarjobb!

Wihu~ jag har fått sommarjobb, LYCKLIG! Timjobb på turistbyrån som fotograf så nu ska det fotas en massa evengemang, aktiviteter och miljöbilder etc.
90 timmar får jag arbeta och tjänar ca 7000:- sammanlagt om jag arbetar alla 90 timmar!
Det är perfekt, snart har jag min D90...!
Hihi, detta inlägg blir nog lite flumm men wth, det står ni nog ut med.
Fick första arbetet idag, samma dag som jag fick jobbet, ska fota en spökvandring här hemma som börjar 22.00!
Haha det lät så roligt när jag sa till pappa; "Om 4 timmar ska jag vara där!" Låter som en evighet i mina ögon som bara är pepp på att börja arbeta!

Och jag väntar även på svar ang. en hästfotografering om tre veckor så lite inkomst får jag, men som alla andra vill man alltid ha mer!
Nej nu ska jag göra pizza till kvällsmat:D

Snabb uppdatering

Åkte till sommarstugan idag och nu är jag påväg till frisören för att fixa till mitt hemska, slitna hår, bilder och längre uppdatering kommer senare:)

WTH...?!

Alltså är det meningen att man ska ta denna kommentar som en positiv grej?
"Om 10 år kommer du se ut som en tunna om du inte börjar röra på dig mer!"

Hallå, tror människan att man tål att höra allt?! Jag är också en människa och nu börjar det räcka med detta, någon som vill ha en liten sommargäst, orkar inte höra sånt här skit nu på ett tag!
Jag tänker inte säga vem och varför människan sa detta men denna människa har sagt sånna här kommentarer i ca...tre år nu och i början trodde jag först nästan på h*n men nu blir jag bara irriterad och sitter bara stil ännu mer...
Alltså jag har det inte så bra som det verkar och låter, får höra lite allt möjligt ibland och jag får inte ens äta det jag vill eller spendar tid framför tv/dator hur länge jag vill, måste röra på mig minst en timme varje dag, alltså riktigt ordentligt, det kanske låter lite, men efter att höra sånna där kommentarer som jag just skrev känns det rätt jobbigt kan jag säga!

Jag är inte den riktigt lata människan som många tror jag kan gott och väl röra på mig, men när jag hör sånt här skit gör det att jag ser motion bara på ett negativt sätt, för då blir det att jag motionerar för någon annans skull och inte min egen. Skulle nu tycka det var kul att behöva motionera bara för att någon annan tycker du är tjock?!
Det är inte så man ska se på motion osv, man ska göra det för att man känner för det, sen finns det självklart de som är allmänt lata som inte rör sig en meter, men nu riktar jag mig mest in på er som kanske kan tänka sig börjar röra sig för att må bra och tycker det är skönt med en promenad och liknande.

Varför kan inte denna människa förstå att jag kanske ger in för dessa kommentarer och slutar äta som värsta fall eller börjar tok motionera bara för att h*n säger att jag är tjock fast använder lite andra ord för det?!
T.ex. "Nu börjar du bli för rund/mullig igen, dags att börja röra på sig och äta mindre godis och sluta sitta vid datorn, för du börjar faktiskt bli riktigt rund..."
Ja sure att jag tar det där som en bra grej och kommentar...Kan säga att jag tolkar det som denna människa tycker jag är tjock och ska vara lika smal som h*n...
Vet om att jag inte är lika smal som de flesta ungdomar är nu för tiden, men hallå, jag är en liten/kort tjej som inte gillar idrott och lägger på mig lätt, jag kan inte vara lika smal som andra eftersom jag inte har någon rolig grej mer än ridningen som motionssätt.
Ridningen ger skitmycket rent ut sagt med vikt osv, men jag har ingen häst att rida, har skola, läxor och nästa år är det studenter, sure att jag ska orka allt, jag är inte så pigg av mig, speciellt inte när jag pendlar alla dagar.

Okej...nu har jag skrivit av mig en del, hoppas ni orkade läsa, för ibland undrar jag vad ja umgås med för människor!

Bilder till tidningen ridsport

Som det står, sitter och redigerar bilder som en människa ska skicka in till ridsport från helgens hoppmeeting så jag kan får äran att få mina bilder publiserade i tidningen ridsport! Hur grymt är inte det?
Fast det är inte säkert men förhoppningsvis, önska kan man alltid göra.
Annars är denna dagen allmänt tråkig, har städat åt kaninerna, ska träna Nintendo Wii och sen blir det att städa sitt eget skitrum, haha nej men det behövs verkligen kan jag säga!
Menmen nu ska jag skicka iväg bilderna:)

Hej hopp i galopp

Kallt idag, frös nästan...Nejdå det var inte kallt men jämnfört med helgens väder på 30+!
Idag var det "bata" 25 grader, haha usch vilken början detta blev, men idag har det inte hänt mycket, bara slappslapp hela dagen.
Fast följde med mammsen till Avesta för att vacinera hunden och sen åkte vi till Jysk för att skaffa ett trädgårdsbord där vi kan sitta och äta nu när det är så underbart ute.
Är även lite smått eftertrött, galet pepp på shopping och är småglad över att fått några beställningar från Storbyn.
Det är bra eftersom det var en fotograf där på plats som skrev ut bilder under själva tävlingen.
Aja, tänker avsluta detta inlägg som blev allmänt tråkigt utan någon speciell poäng;O

Underbar helg

Nu är Storbyns lokala hoppmeeting över och helgen har varit helt underbar! Vädret på topp, bilderna blev super och massa roliga människor och även massa duktiga ryttare såklart.
Får väl säga GRATTIS till Wilma och Felicia som vann lilla och stora meetingpriset för kat.B!
Kan även säga GRATTIS till Södra som nog var den mest framgångsrika klubben i detta års meeting vad jag själv tror men jag har inte räknat något.
Annars så har jag bränt mig en hel del, kan bero på att det var runt 25-30 grader i solen och det finns i stort sett ingen skugga vid Storbyn och ingen solkräm har vi heller.
En av helgens mest lyckade bilder enligt mig även om jag har en hel del som jag är nöjd med:)

Sommartradition

Haha kan man nog snart kalla det, tredje eller fjärde året i rad som jag har åkt till Storbyns lokala hoppmeeting för ponnyer nu tror jag. Meetinget är alltid under samma datum så det räknas nog som en sommartradition!
I alla fall så har jag tagit över 200 kort, men jag kan absolut ta många fler kort, kanske blir en hel del mer imorgon eftersom jag ska vara där från start till slut och antagligen fler starter imorgon, fast idag var jag inte kvar till sista klassen så det kan lätt bli över 300 kort imorgon.
I alla fall måste jag ta andra kläder för jag brände mig rätt rejält idag eller så smörjer jag in mig imorgon, fast jag har ingen kräm för solbränna, får låna helt enkelt!
Nu sitter jag i alla fall och kollar på fotboll och redigerar bilder, så skriver mer senare om det händr något mer roligt:)

Rivsår - jordgubbar - bilder

Det är min dag det. Tog mig an en utmaning och klippte mina söta kaniners klor idag, inte det roligaste enligt de så min vänstra hand är demolerad...eller inte riktigt men fick en del rivsår kan man säga.
Har även solat, lagat mat och ätit jordgubbar, mitt liv verkar rätt enformigt enligt mig men jag är en person som inte behöver vara med massa vänner hela tiden så spenderar nog mer än 50% själv detta sommarlov som alltid.
Den där meningen lät negativ men jag känner mig inte negativ utan grymt pepp inför morgondagen.
Fotografering en hel dag, och kommer bli sjukt solbränd!
Nej nu ska jag packa för imorgon sen lite bildredigering tror jag och sen sängen, de jag åker med kommer vid 9 så nattinatt:)


RSS 2.0