Hehehehe

Hahaha, Sara och Linnea försöker få mig full men hur det går...det går långsamt men framåt.
Tänkte bara önska alla ett Gott Nytt år!
Vi pratar och dricker cider...ehehe...det går bra, vi överlever, haha men jag kommer må rätt dåligt imorgon, något säger mig det, i alla fall om Sara får bestämma:D

Lite random

Ja vart ska man börja, sitter framför tven, ska strax ut med hunde n i snön, japp det snöar igen...!
Somna runt 3 och vakna 11, lagomt trött då.

Och på denna tid har jag hunnit lagat mat, städat min garderob en del och kommit fram till att jag behöver en större garderob, haha! Med 7st nya tröjor blev det helt plötsligt trångt, väldigt trångt!
Köpte även ett par skor och ett halsband igår, allt som allt gick på 1100kr.
Det var evigheter sen jag köpte så mycket grejer på samma gång, det kan jag verkligen lova, men kul som fan var det, var inte speciellt mycket folk i kupolen heller.
Shoppade med moster som bor i Borlänge, vi hann även med en fika och sen runt 6 åkte jag med henne hem för annars hade jag nog handlat upp alla mina pengar, 2000kr!

Men det var allt, måste ut med hunden nu, hon behöver ut även om det snöar och är kallt!
Sen ska jag städa, lagomt roligt men ibland måste man...

Shopping!

Är vad som står på schemat, ska bli sjukt skoj även om jag får börja själva. Ska shoppa med moster och kanske någon liten kusin på kupolen men de är vid sin sommarstuga och är antagligen inte tillbaks till 3 då jag kommer till Borlänge men det ska jag väl stå ut med.
Inte första gången jag shoppar själv, även om de gångerna har blivit lite spontana shoppingrundor i Falun för att fördriva tiden men så kan det bli ibland, hehe.

Har däremot inget speciellt att shoppa, haha shoppar bara för själva shoppingens skull.
Ska väl ta och försöka hitta lite kläder, skor och något onödigt, lite slöseri med pengar måste man ju göra, enligt mig som inte har shoppat ordentligt på år och dag.

Visserligen kommer min kamera snart så då blir jag av med massa pengar, men äsch, lite roligt borde man få ha på lovet, avbokade mina körlektioner bara för detta fast ämnat för Falun som blev inställt så nu drar jag till Kupolen som antagligen är smockat med människor.
Vad mer kan hända idag, hoppas på att syrran både ger kaninera och hunden mat, oansvariga människa...får skriva en lapp och sätta på hennes panna eller något, hehe.
Nej nu ska jag ta och göra mig klar för att hinna gå ut med hunden och sen är det att bara gå ännu lite till för att komma till bussen:)

Aj!

Fan hur kan man lyckas? Jag halkade drog till så att höften nästan hoppade ur led så nu har jag sjukt ont i höftleden och på samma gång drog jag till något i knäet så kan knappt använda det.

Jag var på väg hem från stan när detta hände och igår höll jag inte på att somna på grund av smärtan...lagomt roligt.
Men efter en lindning på knäet så somna jag men idag när jag gick med Mynta på en promenad tog de stop!
Fy fan vad ont det gjorde så fick ta en ipren för att jag ens skulle kunna ta mig till körlektionen.
Lagomt roligt men ibland måste man stå ut med jobbiga saker.
Och körlektionen gick super, fickparkerade gjorde jag utan att förstöra en annans bil.

Nu ska jag försöka plugga lite teori de närmaste dagarna så jag kommer ikapp den.
Något mer jag ska göra är att koda klart hemsidan och plugga matte.
Det var min dag i en liten sammanfattning och nu ska jag äta upp maten, ge ninerna mat och sen ut en sista gång med söta hunden:)

God morgon

Känns som klockan bara är 8 på morgonen. Känns rätt seg ehehe. Men måste plocka ur diskmaskinen, plocka in i diskmaskinen, gå med hunden, duscha, och ta mig till körskolan.
Låter lagomt roligt, eller okej det är helt okej, men just nu för studen känner jag bara för att sova.

Lyckades även strecka hela mitt låt ner till knäet igår, lagomt skönt kan jag lova.
Kunde inte lyfta benet rakt upp utan att det gjorde ont! Så linda både låret och knäet sen så vakna ja igen och linda upp för det var inte så lätt att sova med hela benet lindat, hehe.

Så nu är jag uppe, lite bättre i benet, inte helt svullet längre och jag kan röra mig, haha. Border hoppa in i duschen, äta frukost och göra mig klar så jag hinner gå med hunden innan körlektionen.
Hoppas ni får en bra dag:)

Denna vecka

Är det minsta man kan säga, huvudet halvt snurrar innan körlektionen, lagomt bra.
Har sovit alldeles för lite eller kanske för mycket?
Mamma åkte imorse på en liten semester, syrran har en väldigt intensiv semester hos moster och småkusinerna så jag är ensam hemma.

Så nu måste jag ut med hunden minst 2ggr/dagen, gå till körskolan och hem igen, laga mat och allt, men det kommer bli bäst, hoppas bara jag kan somna i tid någon dag så jag slipper känna mig så jäkla seg, det är inte roligt.
Blir även att åka på mellandagsrea, NICE som fan och jag ska upp till  Expert och beställa kameran, hoppas den kommer nästa vecka!

Vad händer mer? Jo jag ska försöka gå på Narnia: Kung Caspian...och något mer, hahha kan inte namnet...
Hahaha det är så mycket jag vill göra men eftersom jag måste vara hemma och passa huset och så vidare kan jag bara inte dra...hade gärna vilja åkt till Stockholm men åka dit själv låter inte roligt!
Nejnej, nu ska jag sluta klaga och rabbla, det här var min vecka om man utesluter att jag kanske ska till Sara på nyår och bara slappa framför datorn;)

Semester eller?

Kanske lite så, blir ensam hemma, skönt värre! Syrran och mamma har också tagit lite semester från allt stök hemma men jag valde att vara hemma, får ta hand om söta hunden och kaninerna.

Fast jag ska nog avboka lite körtider, ska försöka ta mig till Falun minst en gång! Så jag måste verkligen avboka någon/några dagar! Men det är de värt, tror jag kommer få rätt underbara stunder i Falun, ska försöka få till en stund då jag ska se Harry Potter och Dödsrelikerna.
Nej nu vill ninerna ha mat och vatten!:)

Julfesten 2010

Eller vad ska man kalla det, sitter hemma hos moster i Linghed och äter glass och lyssnar på Bumpy Ride, mina söta kusiner har valt den och får väl stå ut, de är trotts allt jul.
Och sen blir det massa prat sen är de dags att sticka hem!

Vi var sist hit dessutom så vi blir väl kvar ett bra tag till antar jag.
Äsch ska väl inte sitta här nu men min glass är djupfryst, vill inte få illningar i hela huvudet, haha!
Lite bilder har jag även tagit, men de blir inte så mycket, tycker det är så tråkigt att ta kort inomhus, fast blir väl en annan sak när jag köper mig en ny kamera, hihi.

Liten uppdatering från Falun/Linghed och hur vår lilla släktträff går till...eller nej har inte sagt något, men vi köpet julklappar till varandra och sen byter vi, efter de fikar och självklart äter vi massa julmat.
Allt för mig nu då, hoppas ni har en mysig juldag.

Snart är den min!

Snart är denna skönhet min! Jag är väl medveten om mitt tjat om denna kamera men ibland så behöver man ha något att se fram emot. Kommer antagligen beställa den i veckan så den kanske kommer lagomt till nyår eller veckan efter, ska se om jag och mamma kan ta och kila in på Expert på måndag eller något beställa hem en. Hoppas bara den finns i lager hos någon Expertaffär i dalarna så de kanske kan beställa en från det stället för här i Hedemora har de ingen, annars blir de väl att åka till Falun elle Borlänge. Nej nu ska jag göra mig klar släktträffen i Falun, ha det bra!


God Jul

Va det ja! Hoppas ni kommer ha en helt otrolig och underbar jul nu för det ska jag se till att få trotts att vi är man kort så ska detta bli great! Humöret är på topp! Nu inväntas bara sista personen sen är vi alla, men vad som kommer hända vet vi aldrig, vi brukar kunna hitta på en hel del knas haha.

Dags att ta fram kameran och knäppa lite julkort och sedan får vi hoppas att Linnea kommer!

Dagen före doppardagen

Åker syrran med tåget mot Stockholm tillsammans med pojkvännen sin för att fira julafton där och sen komma hem på juldagen. Och som alltid är jag och mamma lite sega med julstädningen så när de två knasiga personerna ska vi dra över huset som en torrnado för att städa!
Lite sent ute men så blir det ibland, ska även garnera julskinkan, smaka av den och bara mysa och invänta julafton helt själva.

Vi ska även till kyrkogården för att tända ljus, jag kanske tar med mig kamera, riskerar den lite ute i kylan...eller nej det är de inte värt.
Tog några kort nu för inte så länge sen och jag har inte fått något tecken än om att slutaren håller på dör, lycka!
Men bara för det kommer jag inte ta massor med kort, blir att bara ta något då och då.
Ni kan ju inte gissa vad jag läntar efter min D7000 nu, inte långt kvar, efter nyår någon gång.
Så nu är man allt pepp på kommande år med många nya bilder, tårar, skratt och upplevelser.

Det var väl för stunden det jag har att berätta, skriver nog en recension om Filmen Morden i Sandhamn som just gick på 4an;)

Räddningspatrullen

Är nostalgi! Åh de är så söta, haha. För de som inte fattar kollar jag på Disneys Räddningspatrullen med Piff och Puff!
Alltså de är så söta och allt är ju lite overkligt men så kan det bara vara, är trotts allt ett barnprogram och de är superhjältar.

Hihi roligt värre i alla fall, men jag har lite problem här hemma i kylan, jag kommer förfrysa när jag går hem från körskolan eftersom det är -25 grader och dessutom behöver jag halm till mina kaniner som fryser stackarna!
Och de är nog knappast de enda som fryser, fyfan vad kallt de kan vara!
Beställde en vit jul men inte sånn kall! Även ridlektionen är inställd för att det är så jäkla kallt, usch nu använder jag väldigt fint språk här på bloggen, men ibland hoppar de allt ut lite grodor eller vad vuxna nu kan säga?!

Nej nu tar jag och äter brunch! Sen blir det att skaffa sig energi inför körlektionen och sen inför den kalla promenaden hem, kommer se ut som en rund köttbulle! Kommer ha så mycket kläder att det kommer se galet tjockt och runt ut, hehe och städa blir det som sagt med men nu skriver jag bara massa trams, byebye:)

101220

Har haft körlektion i 1½ timme i detta hemska snöväder som drar över Sverige just nu, lite lagomt läskigt med all snörök osv.

Men det gick bra, tror det var en av mina bästa lektioner hittils, det låter lovande, nu ska jag bara se till att plugga teori ordentligt sen så kanske jag har körkortet till påsk och födelsedagen min!
Vad har annars hänt, följde med Sara till Borlänge sen hem igen och slappa framför tven.
Jättedåligt inlägg detta eftersom dagen har varit väääldigt alldagligt, inget speciellt hände och det kommer inte hända något mer speciellt förän på julafton och avslutningen på ridningen på onsdag och körlektionen på onsdag;O

Nya hemsidan

Är nu uppe som vissa kanske har märkt, vissa saker är inte riktigt färdigt, till exempel portfolion ska få fler bilder och beställningsformuläret ska göras om.
Så för tillfället har jag ett tillfälligt formulär, förhoppningsvis är det uppe tills nyår.

Och nu sitter jag här, svär och har mig bara för att Sverige har så jäkla svårt att göra mål i Handbolls EM för damer.
Helt sjukt, men målvakten är sjukt bra! Men nu äntligen kom det ett mål, hoppas bara de får fler mål så de känner att de kommer till final.
Nej nu ska jag kolla på semifinalen som sagt med Sverige-Rumänien;)

Äntligen

Kan man säga att jag i stort sett är klar med projektarbetet. De vill säga jag har kodat min egen hemsida från skratch, låter kanske inte så svårt men för som aldrig har planerat, kodat och verkligen gått in på detalj på en hemsida förut är detta väldigt stort, hehe.

Vissa saker är inte riktigt färdiga, till exempel portfolion men det ska jag förhoppningsvis bli klar med på en dag, sen har vi däremot mitt beställningsformulär som kommer nog kanske ta mest tid....ehehe.
Så när jag är färdig med denna hemsida ska jag nog börja på en ny så jag inte glömmer allt.

Och jag har JULLOV till slut! Gissa om att jag har längtat men tiden har verkligen bara flygit förbi, vart tog hösten vägen??? Förstår inte riktigt vad jag har gjort den här hösten, känns som jag inte har hunnit med allt jag har vilja men ändå inte...mysko värre. Nej nu ska jag sova, ha det bäst och här kommer en preview av hemsidan:)



Testar

Med att använda Camtasia studio, ett program där man kan filma på själva skärmen, ni har säkert sett olika bloggare, speciellt fotografer filma hur man kan redigera bilder.
Ex: Michaela D m.fl.

I alla fall här kommer mitt första försök till att använda den så klippte inte jättesnyggt, provade bara vad man kunde göra, ska försöka att göra det lite snyggare nästa gång.


14 december

Varit i skolan fast jag egentligen inte behövde, credit till mig. Satt och gjorde klar religion uppsattsen, är äntligen klar! Har även pillat och provat lite olika saker med hemsidan och jag får ingen kontakt med webb.se där min subbdomän är så nu sitter jag här med över 300+ visitkort med fel hemsideadress, jäkla skit...Ni får ursäkta mitt språk men ibland behöver man svära lite...ehehe.

Annars då, syrran är hemma och är sjuk och jag förfrös på vägen hem. Rolig dag eller nja men det får vara så.
Nu ska jag lägga mig i sängen och kollar på film.

Filmkväll

Så är det, sitter och kollar på Sex and the city the movie med mamsen. Mysigt värre, fattades bara något gott och äta, eller haha vi har ätit tårta eftersom mamma fyller år idag så det blev tårta.
Fast vi har varit ut till Långsta och fikat med syrran och hennes pojkvän, de var mysigt värre, hihi.
I alla fall så sitter vi här nu, bänkade sen filmen började och jag älskar den här filmen av någon konstig anledning.
Och under dessa hemska eviga reklamavbrott har jag kodat färdigt mitt arkiv till hemsidan, har även försökt lösa mitt domännamn problem...har inte lyckats än, jäkla sega kundservicen kan vara på en hemsida?
Nej nu ska jag ta med mig datorn in från rummet, till sängen och lägga mig och kolla in lite saker, sen får vi se vad klockan blir, hehe.
Nattinatti, hoppas ni drömmer lika sött som jag gjorde inatt;)

Jaha och nu då?

Varför funkar inte saker och ting som jag vill att de ska göra?! Dumma hemside grej, märks att jag inte vet vad jag ska göra egentligen för allt krånglar...Aja, det är väl mening att man ska göra alla misstag i början sen så!
Peppar peppar, om jag fortsätter skriva massa saker så kanske jag får mvg på religionen, lite shockad!
Tycker jag bara skriver med massa skit på uppsattsen men tydligen inte...confused.
Och problemet med matten är löst så nu är det bara historian kvar tills julen, me happy.
Fråga inte varför jag slänger in lite engelska ord hit och dit...tror jag kollar på för mycket asiatiska grejer, för de slänger verkligen in engelska ord hit och dit utan förvarning.

Dessutom har vår graflärare fått oss att skapa en portfolioblogg så där kommer jag lägga upp alla mina arbeten från grafen och kanske lite annat.
Vi märker väl vad som händer, men ska fortsätta och ladda upp min historiauppgift här i alla fall, Folkmordet i Rwanda. Konstig och hemsk grej de där, men nu ska ja kollar runt lite på internet sen ska vi väl börja.

Nu kör vi sista dagarna!

Ska bli färdig med religionen och historian + småpilla på grafen om det är något jag måste ändra på.
Hehe pepparpeppar, bara en vecka kvar till jullovet, längtar!
Och under jullovet blire körteori i full speed och ska självklart försöka få upp hemsidan, färdig och klar tills vårterminen börjar, hihi.
Nej nu ska jag slänga mig in i duschen en snabbis sen blir det sängen!

Andra advent 2010

Redan andra advent, tiden går för fort ibland, eller inbillar jag mig det bara? Sitte i alla fall och pluggar matte, måste komplettera den snart...innan jul! Lite stressad, så nu blire matte alla dagar fram tills på fredag då jag ska fråga om jag kan få kompletteringsuppg.

Roligt advents firande va? Eller kanske inte men ska göra det bästa av dagen. Satt dessutom och jobbade med mitt projektarbete i flera timmar, att koda en tabell var lagomt lätt och drygt!
Haha, men om jag nu bara ägnar min tid åt matten, projektet och grafen nu sista riktiga veckan så blir jag klar med alla tre grejerna! Får se till att låta bli att sitta och kolla på massa film istället för att arbeta, hehe.
Men ska som sagt fortsätta med matten nu:)

Folkmordet i Rwanda - inledning

Jag har som uppgift på historian att skriva om rassism och vi fick en del val kan man säga.
Valde det ämet som rubriken säger och vi ska redovisa på ett sätt så att andra kan ta del av det, på en blogg, hemsida, muntligt etc. Så jag tänker skriva och skicka detta hit, på bloggen, så de som inte vill läsa om hur man hänsynslös dödade andra och hur lågt man såg på andra människor behöver ni inte läsa detta, kommer bli rätt långt på köpet men för de som läser hoppas jag ni gillar mit sätt att skriva ner saker osv.
Här kommer i alla fall första delen.


De kallar det Folkmordet i Rwanda när cirka 800 000 tutsier och hutuer hänsynslöst dödades i Rwanda1994. De som hade huvud ansvarade för detta brott mot mänskligheten var den hutunationalistiska statsmakten, som leddes av MRND, ett kristdemokratiskt regeringsparti.

Västvärlden och FN fick hård kritik för sitt agerande under denna händelse.

De få personerna från FN och de europeiska soldaterna som var där hade som uppdrag att bara föra ut sina landsmän från landet istället för att lösa problemet.
Detta folkmord bidrog till stor del till en orolig tid i centrala Afrika.


Det var första delen, det kommer självklart mer och detta ska vara färdigt till nästa vecka så bloggen kommer mest att bestå av detta ämne nu tills jag är klar. Hoppas ni gillade detta och uppskattades;)


101202

Tiden går, klockan är redan 23.40. För många är det ingenting men för mig är klockan mycket eftersom jag ska upp vid 8 imorgon...ehehe. Sitter i alla fall här framför datorn och laddar ner kpop videos, och längtar tills helgen då jag ska sova ut(och plugga)!

Vad mer kan man säga, kanske har en ny kund på "G", roligt tycker jag eftersom jag inte precis för tillfället har en paus i själva fotandet...usch nu skryter jag nästan, men behöver all inkomst jag kan få då det väntas ett bilköp inom ett par månader + en ny kamera för 11.000...! Tycker även livet är allt bra orättvist, tänk om man kunde tjäna lika mycket som Kenza på att videoblogga, ingen skulle vilja se mina videos...så ibland är de jobbigt att veta att vissa tjänar 120.000 på bloggvideos! Visserligen är de väl lite rykten men ändå, förstår inte!

Nej nu återgår vi till något mer normalt. Kommer få det stressigt fram tills julen, men jag ska klara det, komplettera Matte B och bli klar med alla uppgifter! Hahha, lägger ner minst tid på dem uppgifter som är viktigast och som vi arbetar med nu...Bra jobbat Li, bra jobbat...NOT.
Äsch innan jag bara tappar allt här så säger jag nu god natt och hoppas ni får en lika härlig och skön kall dag som de senaste dagarna!

AHAHAHAHA

Okej, sitter i klassrummet och skrattar så jag dör! Ahahaha Elin, Robin och Flame (glömde av namnet) och dansar till olika gamla låtar och de ser så jäkla rooligt ut! Hihi, nu dansar de till BSB I want that way....
Fast nu tog de roliga slut, Flame gick, fast Elin kan nog vara hyper ändå.

Fast värd dag...har bara graf och sen hål till 13.50 då mentorstiden börjar och håller på högst en halv timme sen så har jag missat 3 bussen hem från borlänge så då är det ingen ide att åka över borlänge senare.
Så nu sitter jag här och väntar på 16.17 bussen hem, hoppas de har värme på bussen hem nu annars fan!
Men ska ta och köpa sushi med mig hem nu, byebye:)

Sämst morgon=svinkallt!

Alltså fan vad kallt och seg och aaaah. Okej nu så ska vi försöka skriva normalt här.
Vaknade, satt på snoozen, gick upp efter en kvart, gjorde mig klar, åkte till bussen, vänta på bussen och sen satt mig på bussen, vänta på en annan buss på bussen innan vi åkte.
Och sen började allt...typ över fullt på bussen, ingen värme, bokstavligen, jag satt med långkallingar, jeans, en tunika, tjocktröja och vinterjacka och jag frös! Fyfan vad kallt de var, så nu skriver Linnea klagomål, det gillas!
Hahaha, fast jag orkar inte, glömde dessutom mitt skolusb hemma så jag har inte min uppgift med mig så får arbeta på projektarbetet istället!
Får se om jag stannar hela lektionen...tror de för jag vill äta sushi och de öppnar 11, buhuhuhuhuhuh....
Nu är de dags att kolla på lite gokusen innan jag börjar arbeta!

RSS 2.0